18. března 2019 • 16:55

První sraz před MS: Říha posílal pozvánky hlavně do Ruska

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér hokejové reprezentace Miloš Říha pozval na první sraz před květnovým mistrovstvím světa na Slovensku 15 hráčů z Kontinentální ligy a také útočníka Tomáše Fořta ze Zlína. Ten je spolu s brankářem Markem Langhamerem z Chabarovsku nováčkem v kádru, který by se měl představit v zápasech seriálu Euro Hockey Challenge.



Klub z Dálného východu Chabarovsk má v národním týmu nejvýraznější zastoupení. Na pondělním srazu v Praze se společně s Langhamerem budou hlásit i obránci Marek Hrbas, Michal Jordán, Jan Kolář a útočník Tomáš Zohorna. Ve výběru nechybí ani nejproduktivnější Čech v základní části KHL Jiří Sekáč z Kazaně.

Vedle nováčků Langhamera a Fořta ještě pod koučem Milošem Říhou starším, který převzal národní tým po minulé sezoně po Josefu Jandačovi, nehrál obránce Lukáš Klok ze Slovanu Bratislava a Ondřej Vitásek s útočníkem Tomášem Mertlem z Kunlunu. Po nejdelší pauze se vrací třiatřicetiletý Mertl, který naposledy startoval loni v únoru na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Hokejisté budou v Praze trénovat až do 5. dubna, další týden je ve Znojmě a Linci čekají první přípravné zápasy před MS proti Rakousku. Následně se Češi utkají v Karlových Varech dvakrát s Německem, dvakrát se představí na Slovensku a generálkou na vrchol sezony budou České hry v Brně.

Nominace na první sraz před MS na Slovensku:

brankář: Marek Langhamer (0 startů),

obránci: Marek Hrbas (13 zápasů/0 branek), Michal Jordán (72/5), Jan Kolář (všichni Chabarovsk/KHL; 87/6), Lukáš Klok (Slovan Bratislava/KHL; 13/0), Vojtěch Mozík (Podolsk/KHL; 36/4), Adam Polášek (Nižněkamsk/KHL; 47/4), Ondřej Vitásek (Kunlun/KHL; 37/2),

útočníci: Tomáš Fořt (Zlín; 0/0), Tomáš Mertl (Kunlun/KHL; 13/0), Michal Bulíř (Magnitogorsk/KHL; 4/1), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL; 34/8), Andrej Nestrašil (Nižněkamsk/KHL; 24/4), Michal Řepík (Podolsk/KHL; 60/20), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL; 49/5), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL; 75/14)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud