Jiří Vítek
8. dubna 2019 • 12:46

Zacha v přípravě na MS? Rozhodne se na ledě, nikde jinde, říká Říha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výlov rybníku zvaného NHL začíná. V pondělí ráno potvrdil účast na světovém šampionátu útočník Philadelphie Jakub Voráček, stejnou dohodu má vedení národního týmu podle slov Miloše Říhy i s obráncem Radko Gudasem. Reprezentační kouč promluvil po pondělním tréninku ve Znojmě i o dalších jménech. „Pavla Zachu vezmeme do přípravy a uvidíme, jak zapadne a jak bude v mužstvu působit,“ prohlásil. Potvrzený je i příjezd devatenáctiletého Filipa Chytila.



V předchozích letech to bylo ožehavé téma: Vzít do národního týmu Pavla Zachu? „Dnes bychom s ním měli mluvit,“ prohlásil Říha, který potvrdil zájem o útočníka Devils. „Věřím, že se popere o mistrovství světa. Rozhoduje širší náhled na to, jakého hráče potřebujeme typologicky i charakterově. Chceme ho hlavně vidět, rozhodne se na ledě, nikde jinde.“

Ani zkušenosti z NHL hráčům negarantují místo na soupisce pro šampionát. „Žádný hráč nemá pozici jistou,“ apeluje Říha. „Základ týmu chci udržet, nemá cenu sem tahat celé mužstvo z NHL čtrnáct dnů před mistrovstvím světa.“

Hlavní trenér promluvil také o dalších jménech, která již mají po sezoně. U Davida Kämpfa je vzhledem k nedávným zraněním příjezd nejistý, více však bude realizační tým vědět ve středu. Vedení reprezentace přemýšlí také o Vladimíru Sobotkovi, jenž v Buffalu neprožil povedenou sezonu.

Skvělá zpráva! Voráček se představí na MS v Bratislavě
Video se připravuje ...

Říha by rád získal obránce Filipa Hronka, jenž by měl po konci sezony v Detroitu zamířit na farmu do Grand Rapids, které je na příčkách zaručujících postup do play off AHL. „Nechtěl bych předbíhat. Má klubové povinnosti, je jedním z mladých hráčů, kteří musí poslouchat. Ale myslím si, že zvítězí zdravý rozum. Mistrovství světa pro něj bude daleko lepší, než kdyby hrál na farmě.“

Hráči ze zámoří by se mohli k týmu připojit již v Karlových Varech, kam se kemp přesune po sobotním utkání v rakouském Linci. Vše se však bude odvíjet také od výsledků zdravotních prohlídek, kterou musí projít všichni hráči. „Chtěli bychom ale, aby přiletěli co nejdřív,“ uvedl Říha.

Vzhledem k pozdnímu začátku šampionátu je také možnost oslovit hráče, jejichž týmy vypadnou v prvním kole play off. „Představu máme, ale nechci předbíhat, protože to není seriózní vůči klubům, zadruhé to nechceme otvírat, dokud to nebude hotové. Ale máme představu, že bychom na některé hráče počkali,“ prohlásil reprezentační kouč.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud