11. dubna 2019 • 15:38

Splněný sen, rozplýval se Stránský po debutu. Teď si ještě zahrát s bratrem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Šimon Stránský byl ve středu jedním ze tří debutantů v dresu hokejové reprezentace při vítězství nad Rakouskem. Jednadvacetiletý ostravský rodák, který hájí v extralize barvy Vítkovic, si tak splnil sen. Věří, že jednou by mohl obléci dres národního mužstva i se starším bratrem Matějem.



"Bylo to splnění snu dostat se do zápasu," uvedl Stránský. Prvním krokem k tomu byla pozvánka od kouče Miloše Říhy staršího do přípravy před mistrovstvím světa. "Všichni mi hned gratulovali a já se na to moc těšil. Dostal jsem pár sms zpráv a měl k tom i pár hovorů, všichni měli velkou radost," dodal Stránský.

Člen hokejové rodiny, jíž dělali a dělají jméno také otec Darek, který se vydal na trenérskou dráhu, nebo dědeček Vladimír, se dočkal blahopřání i od pětadvacetiletého bratra Matěje. "Bylo by super, kdybychom se v reprezentaci třeba potkali oba. Hrál s Morou ještě začátkem dubna baráž, tak uvidíme," zuvedl Stránský.

Příprava s reprezentací před světovým šampionátem mu nijak nenabourala plány po vyřazení ve čtvrtfinále extraligového play off s Třincem. "Neměl jsem nic konkrétního v plánu. Chtěl jsem si jen udělat volno doma, nechystal jsem se nikam na dovolenou nebo podobně. Pozvánka tedy přišla velmi vhod," smál se Stránský.

Věří, že i na mezinárodní scéně si uchová dobrou formu z Vítkovic. V sezoně odehrál všech 52 zápasů základní části s bilancí 26 bodů za 10 branek a 16 nahrávek, ve vyřazovacích bojích přidal v osmi startech tři góly a asistenci.

"Celkově byla sezona z osobního hlediska docela povedená, vyšlo mi i play off, jen škoda, že to nedopadlo lépe z týmového hlediska. Když si na to vzpomenu, pořád to mrzí, mohli jsme Třinec alespoň trochu víc potrápit, těch 0:4 není nic moc," uvedl Stránský.

Jak to v reprezentaci chodí, vyzvídal u kamaráda z Vítkovic Patrika Zdráhala, který má na kontě již osm reprezentačních startů. "Jsem samozřejmě rád, že tu je se mnou a může mi třeba trošku poradit. A já se budu snažit zůstat tady co nejdéle," řekl Stránský.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud