13. dubna 2019 • 20:16

Říhova skládačka před MS: dorazí Chytil i sparťan, která jména z NHL padla?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kádr hokejové reprezentace v přípravě na květnové mistrovství světa na Slovensku opustili po dnešním utkání proti Rakousku v Linci útočníci Šimon Stránský a Radovan Pavlík. V pondělí se místo nich připojí k týmu Filip Chytil z New York Rangers a Lukáš Rousek z extraligové Sparty. Trenérovi Miloši Říhovi staršímu potvrdili definitivně příjezd i útočník Jakub Voráček a bek Radko Gudas z Philadelphie.



"Obránce si zatím necháváme všechny, protože teď žádní další nepřibudou. Ti uvažovaní měli dlouhé série s kluby a necháme je trochu odpočinout," řekl Říha po utkání s Rakušany, které jeho svěřenci vyhráli 5:4 po nájezdech. "Na přípravné zápasy na Slovensku už bychom měli ale vyrazit docela silní jak v útoku, tak i v obraně," prohlásil Říha.

Ve středu a ve čtvrtek čeká národní mužstvo dvojzápas s Německem v Karlových Varech, pak přijdou na řadu dvě přípravná utkání proti Slovensku. V pátek 26. dubna v Trenčíně a v sobotu 27. dubna v Nitře. A mohli by u toho být i Voráček s Gudasem.

"Dolaďují se nějaké poslední věci. Potvrdili nám každopádně, že přijedou, i když zatím ještě nevíme přesně, kdy to bude. Nevím to stoprocentně, ale měli by s námi být právě na Slovensku," řekl Říha.

Další možné posily ze zámoří nekonkretizoval. "Máme na seznamu napsaných hodně hráčů, ale kdo se k nám opravdu přidá, na to je brzy o tom spekulovat," konstatoval Říha.

Světový šampionát se určitě nebude týkat útočníků Davida Kämpfa a Vladimíra Sobotky. "Kvůli zraněním v podstatě ukončili sezonu. Třeba to Kämpfovo zranění, kdy má prasklou lícní kost a problémy se zuby, to je nepříjemné. A dát mu tři týdny volno, aby pak naskočil do přípravy? To si myslím, že nemá smysl," uvedl Říha.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud