Zdeněk Janda
25. dubna 2019 • 12:38

Říha je na dva dny v nemocnici! Tým povedou asistenti, MS ohroženo není

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NITRY  | Hokejová reprezentace je na chvíli bez hlavního trenéra. Kouč Miloš Říha je totiž kvůli nespecifikovaným zdravotním potížím v nemocnici, zítřejší přípravný zápas se Slováky v Trenčíně povede dvojice asistentů Robert Reichel – Karel Mlejnek. K týmu by se měl trenér připojit v sobotu.



„Ukázalo se, že je potřeba krátkodobá hospitalizace kvůli sledování. V nemocnici by měl být dva dny,“ uvedl Zdeněk Zikmund, mluvčí reprezentace.

Říha naposledy vedl středeční trénink v Nitře, ten čtvrteční už ne. Konkrétní důvody vedení národního týmu nespecifikovalo.

„Bude potom záležet na trenérovi, jestli je bude chtít zveřejnit, nebo ne. Nemyslím si však, že by měla být nějak ohrožena jeho účast na mistrovství světa,“ dodal Zikmund.

Podle informací iSportu se skutečně nejedná o nic závažného. Kouč se údajně delší dobu necítil dobře, proto si zašel na vyšetření. Které příčinu odhalilo. A měl by být zase v pořádku.

Ani podle asistenta Roberta Reichla, který páteční přípravu se Slováky povede spolu s Karlem Mlejnkem, to není velký problém vzhledem k přípravě národního týmu.

„S Milošem komunikujeme a řešíme tréninky i sestavu. Komplikace to samozřejmě je, ale ne na takové úrovni, že by Miloš nemohl dělat vůbec nic. Prostě se to tak stalo a je to realita. Věříme, že tady zase brzy bude a vše bude v pohodě,“ reagoval Reichel, na něhož nejspíš v pátek padne role hlavního kouče.

„Jsme tady jako tým a je úplně jedno, kdo bude na střídačce. Teď tam budeme my s Karlem. Beru to úplně normálně, to vyšetření bylo prostě nutné a poradíme si s tím,“ dodal kouč.

„Věřím, že se k nám trenér brzo připojí a bude v pohodě,“ reagoval za hráče obránce Radko Gudas. Reprezentace aktuálně pobývá na tréninkovém kempu v Nitře.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Skupina B
Články odjinud