14. května 2019 • 15:02

V Košicích dá Čech za pivo 26, ale i 150 korun. Finům chutná

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vydělávat se musí, vědí všude v okolí, kde se koná hokejové mistrovství světa. Platí to kdekoli po světě, pro hotely, pro hospody, zkrátka, ceny letí vzhůru. A různé nálevny vznikají i na místech, kde je obvykle nenajdete. Nejlíp přímo v cestě hokejového fanouška na stadion. Jako kupříkladu v Košicích.



Jak informuje server hokej.sk, okolí tamní Steel arény se v čase konání MS proměnilo v zónu s nejvyšším počtem výčepů piva na metr čtvereční. Podnikatelé i různí podnikavci rozšířili klasickou nabídku stálých kamenných restaurantů o různé pojízdné stánky a výčepy.

Ceny jsou samozřejmě jiné, než bývá zvykem. O dost jiné. Narazíte i na místo, kde se rozhodli zdražit pivo o několik set procent oproti běžnému tarifu.

Průměrná cena piva v okolí haly se pohybuje mezi 2,5 a 3 eury, v přepočtu mezi 65 a 80 korunami. Košický rekord trhla Bostonia Caffe, kde pivo pořídíte za 155 korun (6 eur), podle všeho ale jde spíš o výjimku. Žádné extra drásavé skoky.

V mnohých podnicích zvedli cenu za orosený půllitr v podstatě o sto procent, ale pořád se jedná o rozumnou nabídku. Zvlášť žízniví cizinci ze severu Evropy si na východním Slovensku musí připadat jako v ráji.

Například Pizza Pub zvedl obvyklou cenu jen z 1,2 na 2,2 eura (57 korun), v nově vybudovaných zahrádkách přijde pivo na 78 korun, přímo ve Steel aréně se napijete za stovku.

Zajímavostí je dvojí cena pro českého a slovenského fanouška v Hostinci u Editky, jenž se nachází pouhých sto metrů od hokejové haly. Zahraniční zákazník vytáhne 2 eura, tedy 52 korun, zatímco Slováci a Češi polovic. „Pro Slováky a Čechy jsme neměnili nic. Ať bohatnou jiní, ale my jsme svoje ceny nezměnili. Nebudeme přece vydělávat na našich a hlavně na štamgastech, kteří k nám chodí pravidelně,“ vysvětlila jasně paní Edita Linhartová.

Zdejší malá krčma na rohu ulice je oblíbenou zastávkou a stabilním útočištěm skalních fans z fanklubu HC Košice. Klientela se s příchodem turnaje o poznání rozrostla, hospůdku si oblíbili především Finové. „Je tu mnohem víc lidí než v průběhu roku a atmosféra je vynikající. Chodí sem hlavně Finové, ti nad cenami vůbec nepřemýšlí, ale musím říci, jsou to velmi milí lidé,“ dodává Edita Linhartová.

Gulaš: Z telefonátu od trenéra jsem byl zaskočený. Vidina úspěchu mě žene dopředu
Video se připravuje ...

Český tým má den volna. Důležité, aby si hráči vyčistili hlavu, vysvětluje Reichel
Video se připravuje ...

Ručinský po bitvě s Ruskem: První místo ve skupině je pryč. Chybí nám centři
Video se připravuje ...

Pivo na Slovensku finským fanouškům chutná
Pivo na Slovensku finským fanouškům chutná

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud