Ondřej Kuchař
18. května 2019 • 23:01

Rusové? Zase na pohodu. Gólů jsme měli nasypat mnohem víc, litoval Kovalčuk

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to další zápas z kategorie výher na poloviční výkon motoru. Turbo zůstalo opět vypnuté. Rusové ho zatím na mistrovství světa potřebovali jen jednou: v duelu s Českem. Jinak si hrají to svoje. Na pohodu, pro zábavu. Hlavně se nezranit, dát pár gólů, zapsat povinné vítězství. Proti Lotyšsku (3:1) se jim to povedlo. Pět zápasů, pět výher. Skóre 26:3. Nech sa páčí… solidní bilance.



V první třetině Rusové testovali, jaké minimální úsilí jim bude stačit k plnému bodovému zisku. A dojeli na to. Po dvaceti minutách prohrávali. Ve druhé třetině však zvýšili otáčky, Lotyšům nasypali tři góly a zase zpátky podřadili. Zvolnili. Hodili neutrál. Mód tzv. udržovačka.

„Mají dobrý tým, fyzicky skvěle připravený, disciplinovaný. Bojovali až do konce. K výhře jsme potřebovali tvrdou práci. Vasi (brankář Andrej Vasilevskij) nás občas musel hodně podržet. Klidně jsme mohli prohrát,“ povídal po utkání obránce Nikita Zadorov.

Lotyši sbornou dokázali v historii porazit jen dvakrát. V roce 2000 na šampionátu v Petrohradu a o tři roky později ve finském Turku. Bratislava se do tohoto výčtu nezapočte. „Měli jsme spoustu šancí v přesilovkách, pořád nás ale trochu trápí proměňování šancí. Gólů jsme měli nasypat mnohem víc,“ bědoval ruský kapitán Ilja Kovalčuk. „Jejich brankář chytal skvěle,“ pochválil tanečníka v brankovišti Elvise Merzlikinse, který během šampionátu podepsal novou smlouvu v Columbusu.

Elvis Merzlikins při jednom ze svých zákroků v utkání s Ruskem
Elvis Merzlikins při jednom ze svých zákroků v utkání s Ruskem

Lotyšská naděje na postup je minimální. Museli by vyhrát oba zbývající zápasy, Švédům by navíc potřebovali nasypat dost gólů.

To Rusové naopak s nabitým týmem pálí za titulem mistrů světa. Cílem se netají. Vyhrávají, u soupeřů budí respekt. Přesto ale stále najdete v jejich hře několik otazníků. Například forma některých útočníků, očekávaných lídrů, je zatím prachbídná. Supertalent Kirill Kaprizov po čtyřech utkáních bez bodu skončil včera na tribuně. Alexandr Ovečkin má na kontě pouhé dva body za gól a asistenci v dvouciferné kanonádě do sítě Italů.

O ofenzivní produkci se zatím nejvíc stará démon aktuální sezony NHL Nikita Kučerov, který s 12 body vede produktivitu MS.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud