19. května 2019 • 22:29

SOUHRN: Slovenská naděje po výhře USA padla. Rusko je dál stoprocentní

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN MS | Naděje Slováků pohasly. Jedinou šancí pro domácí tým na postup do čtvrtfinále byla případná nedělní ztráta USA v utkání proti Německu. I když se Američané dlouho trápili, nakonec houževnatého soka udolali ve třetí třetině a vyhráli 3:1. Vítězný gól vstřelil v 51. minutě Dylan Larkin. Ve večerním utkání skupiny A vyhráli Finové nad Francií 3:0. Stejným poměrem si poradili i Rusové se Švýcary a v bratislavské skupině zůstávají nadále stoprocentní. Češi pak rozstříleli Rakušany 8:0.



Výhra USA znamená slovenský konec

Hokejisté Spojených států amerických porazili ve svém šestém zápase na mistrovství světa v Košicích Německo 3:1 a zajistili si postup do čtvrtfinále. Dnešní výsledek zároveň znamenal konec postupových šancí pro domácí Slovensko. Američané o páté výhře v řadě rozhodli dvěma góly vstřelenými ve třetí třetině.

Němci v sobotu utrpěli debakl s Kanadou, dnes ale odehráli mnohem lepší utkání. Ve 12. minutě se dostali do vedení, když otevřel skóre Tiffels. Američané byli mírně střelecky aktivnější a o necelé dvě minuty později se jim podařilo vyrovnat, když Van Riemsdyk chytře tečoval Kellerovo nahození od modré čáry.

VIDEO | Sestřih zápasu Německo - USA

V 25. minutě byl blízko vedoucímu gólu Eichel, brankář Niederberger ale jeho samostatný nájezd zlikvidoval. Šance ale měli také Němci, které ve Steel areně mocně podporovali slovenští fanoušci. Plachtova střela ale skončila jen na tyčce.

Klíčový moment přišel v 50. minutě, kdy se Van Riemsdyk změnil v nahrávače a krásnou přihrávkou našel najíždějícího Larkina, jenž posunul tým USA do vedení. Výhru favorita podtrhl gólem v přesilové hře Eichel.

Góly

Domácí: 11:55. Tiffels

Hosté: 13:47. J. van Riemsdyk, 50:03. D. Larkin, 56:15. Eichel

Sestavy

Domácí: Niederberger (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Nowak, Schopper, Reul, J. Müller – Tiffels, Draisaitl, Kahun – Ehliz, Hager, Mauer – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Fauser, Bergmann, Noebels – Loibl.

Hosté: Schneider (Demko) – Suter, Martinez, Hanifin, Skjei, Q. Hughes, Fox, Wolanin – DeBrincat, White, P. Kane (C) – J. van Riemsdyk, D. Larkin, Keller – J. Hughes, Eichel, Kreider – Kunin, Vatrano, Glendening – D. Ryan.

Rozhodčí

Ohlund (SWE), Stano (SVK) – Sormunen (FIN), Vanoosten (CAN)

Stadion

Steel Arena

Návštěva

6293 diváků


Finové vynulovali Francii

Hokejisté Finska porazili v šestém zápase na mistrovství světa v Košicích Francii 3:0 a s 16 body vedou tabulku skupiny A. Francie je se ziskem jednoho bodu sedmá a v pondělí ji čeká souboj s Velkou Británií o udržení mezi elitou. Finové podruhé za sebou neinkasovali, čisté konto si tentokrát připsal Kevin Lankinen.

Favorizovaní Seveřané měli v první třetině výraznou převahu, z 20 střel však dokázali brankáře Hardyho překonat jen jednou. Skóre otevřel v 10. minutě Kiviranta, který pět sekund po skončení přesilové hry usměrnil za francouzského gólmana Lindbohmovu přihrávku.

VIDEO | Sestřih zápasu Francie - Finsko

Pesonen a Jokiharju poté trefili tyč, druhý gól Finové přidali až ve druhé části, kdy se prosadil Mikkola. V oslabení mohl snížit Di Dio Balsamo, Lankinen si ale s jeho zakončením poradil.

Finové nakonec bez větších problémů dovedli utkání do vítězného konce. Francouzi sice lehce zvýšili produkci střel, velké šance si však nedokázali vytvořit ani v početní výhodě. O závěrečnou branku duelu se nakonec postaral Sallinen, jenž překonal Hardyho vydařenou bekhendovou střelou z prostoru mezi kruhy.

Góly

Domácí:

Hosté: 09:24. Kiviranta, 21:51. Mikkola, 52:31. Sallinen

Sestavy

Domácí: Hardy (Buysse) – Dame-Malka, Hecquefeuille (A), Chakiachvili, Thiry, Janil, Manavian, Crinon – Texier, Guttig, Rech – Bozon, Claireaux (A), Fleury (C) – Treille, Valier, Bertrand – Perret, Ritz, Berthon – Di Dio Balsamo.

Hosté: Lankinen (Vehviläinen) – Ohtamaa, Lehtonen (A), Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Hakanpää, Koivisto – Ojamäki, Ilomäki, Rajala – Kakko, Manninen, Pesonen – Kuusela, Sallinen, Savinainen (A) – Anttila (C), Tyrväinen, Kiviranta.

Rozhodčí

Martin Fraňo (CZE), Gordon Schukies (GER) – Andrew Dalton (GBR), Dmitrij Šišlo (RUS)

Stadion

Steel Arena

Návštěva

4682 diváků

Skupina A

Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 7 6 0 0 1 36:11 18
2. Finsko 7 5 0 1 1 22:11 16
3. Německo 7 5 0 0 2 18:18 15
4. USA 7 4 1 0 2 27:15 14
5. Slovensko 7 3 1 0 3 28:19 11
6. Dánsko 7 1 1 1 4 18:23 6
7. Velká Británie 7 0 1 0 6 9:41 2
8. Francie 7 0 0 2 5 14:34 2


Rusové zůstávají jako jediní neporažení

Hokejisté Ruska vyhráli na mistrovství světa v Bratislavě nad Švýcarskem 3:0 a vedou skupinu B bez ztráty bodu o tři body před českou reprezentací. Dva góly vítězů dal Nikita Kučerov, vítěznou branku vstřelil Arťom Anisimov. Gólman Alexandr Georgijev udržel podruhé na šampionátu čisté konto a Rusové neinkasovali celkově počtvrté z šesti utkání.

Hned po 22 vteřinách hrála sborná přesilovku, když se faulem vysokou holí provinil Fora. Početní výhodu sice Rusové nevyužili, ale pak našlápl k velkému sólu Orlov a brankářem Genonim vyražený puk uklidil do branky pohodlně Anisimov. Chvilku nato přišel závar po Ovečkinově zakončení, stav se ale nezměnil.

VIDEO | Sestřih zápasu Švýcarsko - Rusko

Rusové hráli s velkou chutí. Další šanci měl Anisimov, jenže nedal. Na druhé straně zahrozil Josi, strážce ruské branky Georgijev byl však pozorný. Švýcaři pak hráli do první přestávky dvakrát v početní výhodě, jenže bez gólového efektu.

V 23. minutě najížděl Scherwey zprava sám na Georgijeva, ten ale jeho záměr o zakončení mezi betony snadno přečetl. V krátkém sledu měla dvě obrovské šance i sborná, hvězdní útočníci Ovečkin s Kučerovem v nich však selhali. V 26. minutě však hráli Rusové přesilovku a prohřešek Švýcarů potrestal právě Kučerov.

V úvodu závěrečné části mohl pojistit náskok Zadorov, potom prověřil Genoniho Orlov a v 51. minutě v přesilové hře nebezpečně vypálil další bek Sergačov. Snížil mohl Fora. V 56. minutě po bekhendové přihrávce Anisimova dovršil výsledek Kučerov. V závěru ještě trefil v přesilovce Josi tyč a Georgijev tak nulu uhájil.

Góly

Domácí:

Hosté: 03:36. Anisimov, 26:20. Kučerov, 55:20. Kučerov

Sestavy

Domácí: Genoni (Mayer) – Y. Weber, Josi (A), Loeffel, Genazzi, Diaz (C), Hofmann, Frick, Fora – Fiala, Hischier, S. Moser (A) – Andrighetto, Kurashev, Ambühl – Martschini, Haas, Rod – Praplan, Bertschy, Scherwey.

Hosté: Georgijev (Vasilevskij) – Nestěrov, Sergačjov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov, Barabanov – Dadonov (A), Malkin, Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov (A), Ovečkin – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Tělegin, Andronov, Kovalčuk (C).

Rozhodčí

Björk (SWE), Tufts (USA) – Malmquist (SWE), Oliver (USA)

Stadion

Zimný štadión Ondreje Nepely, Bratislava

Návštěva

9 056 diváků


Češi nasázeli znovu osm gólů

Čeští hokejisté vyhráli na mistrovství světa v Bratislavě ve skupině B pátý zápas ze šesti, když porazili Rakousko vysoko 8:0. Bodově se tak dotáhli na dosud stoprocentní Rusko a díky lepšímu skóre svého jediného přemožitele přeskočili. Rakušané zůstávají bez bodu, mají skóre 6:36 a v posledním duelu ve skupině je v pondělí večer čeká boj o udržení s Italy. Poražený celek sestoupí.

VIDEO | Sestřih zápasu Rakousko - Česko

Skóre otevřel Radek Faksa, ještě v první třetině ho následoval Dominik Kubalík. V průběhu druhého dějství se prosadili další útočníci Dominik Simon, Michal Řepík a Michael Frolík. Pak mezi 43. a 46. minutou skórovali ještě jednou Řepík, bek Jan Kolář a Jakub Vrána. Čisté konto vychytal Pavel Francouz, jenž nedopřál soupeři ani gól rovněž v předchozím utkání s Italy (8:0).

Posledním soupeřem výběru kouče Miloše Říhy bude v úterý od 12:15 Švýcarsko. Ve hře bude vedle určení čtvrtfinálového soupeře také místo konání zápasu a hrozba cesty za bojem o první čtyřku do Košic.

Více o utkání Rakousko - Česko čtěte ZDE >>>

Góly

Domácí:

Hosté: 06:30. Faksa, 14:30. D. Kubalík, 20:41. Simon, 30:14. Řepík, 30:55. Frolík, 42:26. Řepík, 44:06. J. Kolář, 45:01. J. Vrána

Sestavy

Domácí: Herzog (Starkbaum) – Schlacher, Pallestrang, Schumnig, Unterweger, Peter, Strong – T. Raffl (C), Haudum, Herburger – Rauchenwald, Zwerger, Hofer – Ganahl (A), Hundertpfund (A), Baumgartner – Obrist, Cijan.

Hosté: Francouz (Bartošák) – D. Musil, Hronek, D. Sklenička, Rutta, Gudas (A), J. Kolář, Zámorský – Simon, Frolík (A), Voráček (C) – J. Vrána, Jaškin, Faksa – Jan Kovář, Gulaš, D. Kubalík – Palát, H. Zohorna, Řepík – T. Zohorna.

Rozhodčí

Rantala (FIN), Sidorenko (BLR) – Jensen (DEN), McCrank (CAN)

Stadion

Ondrej Nepela Arena

Návštěva

9072 diváků

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Rusko 7 7 0 0 0 36:7 21
2. Česko 7 6 0 0 1 39:14 18
3. Švédsko 7 5 0 0 2 41:21 15
4. Švýcarsko 7 4 0 0 3 27:14 12
5. Lotyšsko 7 3 0 0 4 21:20 9
6. Norsko 7 2 0 0 5 19:33 6
7. Itálie 7 0 1 0 6 5:48 2
8. Rakousko 7 0 0 1 6 9:40 1

Ruští hokejisté se radují z úvodní branky utkání proti Švýcarsku, kterou vstřelil Arťom Anisimov (vlevo)
Ruští hokejisté se radují z úvodní branky utkání proti Švýcarsku, kterou vstřelil Arťom Anisimov (vlevo)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud