23. května 2019 • 22:20

Vémola sledoval hokej a trefil český postup: Vémolice přijde ve třetí třetině

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká radost! Čeští hokejisté porazili ve čtvrtfinále mistrovství světa Německo 5:1 a přiblížili se tomu, aby ukončili sedmileté čekání na medaili. Přímo v redakci iSport.cz komentoval vítězné utkání bývalý reprezentant se zkušenostmi ze zámoří Jan Platil spolu s MMA zápasníkem a hokejovým fanouškem Karlosem Vémolou. „Vémolice ve třetí třetině, přesně jak jsem říkal!“ hlásil bojovník ještě před koncem zápasu.



Vémola vyrovnaný průběh očekával. „Říkal jsem, že vémolice přijde ve třetí třetině. Kdyby někdo ale zápas neviděl a podíval se na skóre 5:1, tak to úplně neodpovídá průběhu,“ všimnul si.

Příčinu čtyřgólového nášupu v závěrečné třetině objasnil Platil. „Němci naštěstí upustili od jejich disciplíny, protože poslední třetina vůbec neodpovídala průběhu zápasu. Němci s námi začali hrát hokej, mysleli si, že nás uhrají, hokejem nahoru dolů. Český tým je o hodně hokejovější než Němci, kteří musí vyloženě vycházet z obrany a čekat na chyby. Vážně s námi začali hrát hokej a to je stálo zápas.“

V semifinále se Češi utkají proti Kanadě, se kterou už svedli nespočet velkých bitev. „Nemají tak silný tým, jsou absolutně hratelný. Myslím, že i na papíře budeme vypadat líp jak loni. Musíme celý zápas hrát naplno a uhrajeme je,“ věří účastník MS 2007.

Postup do boje o zlato očekává i Vémola. „Z historického hlediska na Kanadu umíme. Věřím tomu, že budeme ve finále, a když něco řeknu, tak to tak bude!“

Jeden z nejslavnějších českých zápasníků si všiml i výborné atmosféry v Bratislavě. K českým fanouškům má však jednu výhradu. „Měli by pomoct trochu více. Co jsem zaregistroval, tak čím víc se nám dařilo, tím víc fanoušci fandili. To by mělo být naopak. Za stavu 1:1 nebo tak by je naopak měli fanoušci povzbuzovat a hnát dopředu. Ve třetí třetině, když už to bylo 2:1, 3:1, 4:1, jsem fanoušky slyšel strašně. Myslím si, že by chtělo, aby lidi fandili od začátku,“ dodal Vémola.

Vémolice přišla až v závěru. Proti Kanadě musíme být ještě lepší, shodli se Vémola s Platilem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 33:41. Jan Kovář, 44:19. Voráček, 51:41. D. Kubalík, 53:08. Palát, 59:51. Jan Kovář

Hosté: 37:46. Mauer

Sestavy

Domácí: Bartošák (Hrubec) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, J. Kolář, Gudas (A), D. Sklenička – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Jaškin, Faksa, Chytil – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Palát, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

Hosté: Grubauer (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Draisaitl (A), Hager (A) – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Tiffels, Kahun, Mauer – Loibl, Noebels, Pföderl – Fauser.

Rozhodčí

Ohlund (SWE), TUFTS (USA) – Golyak (BLR), Nikulainen (FIN)

Stadion

Zimný štadión Ondreja Nepelu

Návštěva

9 085 diváků

Vémola komentuje čtvrtfinále. Jak by si vedl v hokejové bitce?
Video se připravuje ...

Účastník MS 2007 Jan Platil: Jsme favoritem, Němci ale budou nepříjemní
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud