23. května 2019 • 18:51

Kanada - Švýcarsko 3:2pr. Velký obrat favorita! Prodloužení rozhodl Stone

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byly nervy! Švýcarští hokejisté měli na mistrovství světa opět po roce skvěle nakročeno do bojů o medaile. Necelou sekundu před koncem třetí třetiny vedli nad Kanadou 2:1, zámořský favorit ale dokázal při hře bez brankáře vyrovnat. V prodloužení pak rozhodl Mark Stone. Právě s Kanadou se v semifinále utkají Češi, pokud zvládnou večerní utkání proti Německu.



Zámořským hráčům se vydařila odveta za porážku v semifinále loňského světového šampionátu, na kterém Švýcarsko získalo stříbrné medaile.

Švýcaři se do první šance dostali již po 49 sekundách, brankář Murray ale dokázal puk po Niederreiterově zakončení zastavit před čárou. Potvrdil to i videorozhodčí.

Kanaďané, v jejichž sestavě chyběl potrestaný nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč týmu Mantha, byli poté střelecky aktivnější, do vedení se ale dostal soupeř. V 17. minutě byl vyloučen McCann a Andrighetto prostřelil oporu Pittsburghu.

Klíčový okamžik zápasu. Puk v poslední sekundě utkání míří za záda Leonarda Genoniho
Klíčový okamžik zápasu. Puk v poslední sekundě utkání míří za záda Leonarda Genoniho

Následně si premiérovou přesilovou hru zahráli i zámořští hráči, ale přestože v měli v základní skupině ve hře v početní převaze nejvyšší úspěšnost, Genoniho překonat nedokázali. Ve 26. minutě se ale Kanaďanům vyrovnat podařilo, poté co Stone tečoval Fabbrovu střelu od modré čáry.

Švýcarsku ale do vedení pomohla další přesilovka, vyloučení Marchessaulta potrestal tři sekundy před koncem druhé třetiny pohotově dorážející Hischier.

Až do úplného závěru základní hrací doby se zdálo, že gól vycházející hvězdy New Jersey zápas rozhodne. Kanaďané se sice snažili vyrovnat, Genoni ale chytal výborně. Svůj tým držel i při dlouhé power play soupeře, čtyři desetiny sekundy před koncem ale za jeho záda prošla střela Seversona.

Zápas se tak musel prodlužovat a nejlepší tým skupiny A v nastaveném čase dokonal obrat. Po rychlém protiútoku si sedmý gól na turnaji připsal Stone a posunul favorita do bojů o medaile.

VIDEO | Sestřih zápasu Kanada - Švýcarsko

Góly

Domácí: 25:45. Mark Stone, 59:59. Severson, 65:07. Mark Stone

Hosté: 18:06. Andrighetto, 39:57. Hischier

Sestavy

Domácí: M. Murray (Hart) – Nurse, Severson, Chabot, Stecher, Theodore (A), Fabbro, P. Myers – Marchessault, Dubois (A), Mark Stone – Cirelli, Couturier, S. Reinhart – McCann (C), Turris, Jost – Bertuzzi, Henrique, D. Strome – Joseph.

Hosté: Genoni (Berra) – Josi (A), Diaz (C), Genazzi, Loeffel, Frick, Fora, Rod – Niederreiter, Hischier, Fiala – Hofmann, Haas, Andrighetto – Scherwey, Kurashev, Martschini – Praplan, S. Moser (A), Bertschy – Ambühl.

Rozhodčí

Fraňo (CZE), Rantala (FIN) – Lhotský (CZE), Sormunen (FIN)

Stadion

Steel Aréna, Košice

Návštěva

6157 diváků

5 OTÁZEK před čtvrtfinále: Bude Vrána v sestavě? Jak zastavit Kahuna s Draisaitlem?
Video se připravuje ...

Dvořákovi a jejich dvacátý první šampionát. Kamarádí se s Voráčkem, Hadamczik kvůli nim meškal
Video se připravuje ...

Vlasák před čtvrtfinále: Němci? Papírově slabší, nedají to ale zadarmo
Video se připravuje ...

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud