iSport.cz
25. května 2019 • 18:30

Sledovali jsme semifinálový den hokejistů. Jaký je Říhův rituál?

Autor: iSport.cz, Zdeněk Janda
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinále je tady! Čeští hokejisté se dnes v 19:15 utkají na bratislavském stadionu Ondreje Nepely s Kanadou o postup do boje o zlato na mistrovství světa. Jak Češi prožili semifinálový den? Dění před duelem o jistotu medaile jsme sledovali v ONLINE reportáži.



18:42 Podle tradičního rituálu se na rozbruslení pouze v tričku mezi střídačkami dívá kouč Miloš Říha. Až po něm se převleče do saka. Online přenos z dění před semifinále končí, samotný zápas sledujte ONLINE zde: semifinále Česko - Kanada » 

18:38 Český tým už je na ledě při rozbruslení. Přivítal je potlesk.

18:37 Třináctým útočníkem by měl být Hynek Zohorna. Vrána bude hrát s T. Zohornou a Řepíkem.

18:36 Útoky podle zápisu: Voráček - Simon - Frolík, Palát - Faksa - Jaškin, Kubalík - Kovář - Gulaš, ve čtvrté pětce jsou čtyři útočníci: bratři Zohornové, Řepík a Vrána.

18:33 Do české sestavy se na semifinále vrací Jakub Vrána!

18:31 Připomeňte si nejlepší momenty českého týmu na šampionátu!

18:25 Věkový průměr obou týmů: Kanada 24, Česko 27.

18:17 Každou chvíli by měla být sestava na světě. Náš tip: Jakub Vrána v ní bude, i když není jasné, na jaké pozici. Nebude v ní naopak Filip Chytil. Uvidíme za chvíli...

18:05 Nejproduktivnější hráči obou dnešních soupeřů: Jakub Voráček 16 bodů (4+12). Mark Stone 12 bodů (7+5), Anthony Mantha 12 bodů (7+5).

17:50 Jenom tři ruští hráči se krátce zastavili u novinářů po porážce s Finy (0:1). Ale z největších hvězd jako Kovalčuk, Ovečkin nebo Malkin to nebyl nikdo. Ti rychle chvátali naštvaně do kabiny. Zato finští hráči ochotně vykládají, zastavili se téměř všichni.

17:40 Český tým už se chystá na svoje semifinále. Chce postoupit stejně jako Finsko. V cestě stojí Kanada. Ta na šampionátu otočila dva zápasy v závěru. A ukázala svoji sílu. "Někdo může říct, že je to náhoda, štěstí, možná sem tam možná jo, ale oni tyhle zápasy prostě umějí zvládnout. Náhoda je, když takhle otočíte jeden z padesáti. Ale oni z deseti tři nebo čtyři takhle zvládnou, což už není náhoda. Oni to v sobě mají, hrají šedesát minut," řekl o Kanadě někdejší útočník Petr Nedvěd, generální manažer národního týmu, který si za Kanadu zahrál v roce 1994 a získal stříbro.

17:33 Podle jednoho z oslovených fanoušků se dají momentálně pořídit lístky na semifinále Česko - Kanada od překupníků za 300 až 350 eur (asi 7 800 - 9 000 korun).

17:29 Největší rozruch teď vyvolalo to, že Rusko prohrálo v semifinále s Finskem 0:1. Byli to právě Finové, kteří tady na šampionátu vyhráli v roce 2011.

17:25 Prvním finalistou šampionátu je Finsko! V urputném semifinále udolali Seveřané Rusko 1:0 gólem Marka Anttily z 51. minuty.

17:21 Češi dnes proti Kanadě nastoupí v bílých dresech!

16:43 V kabině už je i obránce Radko Gudas. Řízný bek z Philadelphie, který kanadské hráče dobře zná z NHL... Na jeho um bude dnes český tým hodně spoléhat.

Český reprezentační bourák Radko Gudas míří z hotelu na zimní stadion, kde se utká s Kanadou o fináleFoto Barbora Reichová / Sport

16:35 Před halou už čekají čeští fanoušci. Někteří ještě shánějí lístky a ptají se, za kolik by se daly koupit.

16:28 Z hotelu akorát vyšli gólman Patrik Bartošák a obránce David Musil. Pokud se nestane nějaké překvapení, Bartošák by měl chytat, stejně jako ve čtvrtfinále. Sestavu ale asistent Robert Reichel po rozbruslení úskozstlivě tajil - více čtěte ZDE »

Těm to sluší! Podívejte se, jak hráči vyrazili z hotelu na zápas s Kanadou
Video se připravuje ...

16:21 K hale akorát přijel autobus s kanadskými hráči. Ti nebydlí hned vedle jako Češi, kteří chodí pěšky...

16:19 Na první nedočkavce, kteří dorazili tři hodiny před zápasem, je kabina připravená. "My jsme přišli na půl čtvrtou. Aby měli kluci vše nachystané. Před zápasem máme ještě takový spolecny rituál. Ale neprozradim jaký," usmíval se kustod Zdeněk Šmíd.

16:10 Do české kabiny v aréně Ondreje Nepely už chodí první hráči. Teď třeba dorazili Jan Kovář a Milan Gulaš.

15:15 V Bratislavě právě začalo první semifinále MS v hokeji: zaskočí Finové zatím neporažené Rusy jako před osmi lety na stejném místě? Semifinále Rusko - Finsko sledujte ONLINE zde »

14:48 Před večerní semifinálovou bitvou promluvil hokejový redaktor deníku Sport Ondřej Kuchař. „Myslím si, že český tým je vnitřně silný a jistý sám sebou. Tým jasně řekl: Jsme tady pro zlato! Troufám si říct, že si zítra zahrajeme o zlato,“ řekl v Bratislavě. Na co si Češi musí dát hlavně pozor?

Expert před Kanadou: Český tým postoupí. V neděli bude bojovat o zlato
Video se připravuje ...

14:15 Nároďák po obědě čeká pár posledních hodin odpočinku, už se nám to blíží! Co říká Sean Couturier o spoluhráči z Philadelphie Radko Gudasovi?

13:20 Podívejte se, jak probíhalo české i kanadské rozbruslení před semifinále...

Český útočník Dmitrij Jaškin se fotí s fanoušky před semifinále s Kanadou
Český útočník Dmitrij Jaškin se fotí s fanoušky před semifinále s Kanadou

12:45 Kdy a jak se Češi vrátí ze šampionátu? V pondělí leteckým speciálem dorazí ve 14 hodin na ruzyňské letiště. Ať dnešní i zítřejší zápasy dopadnou jakkoliv.

12:20 Končí už i kanadské rozbruslení. Hráče musel popohánět rolbař, který v přesně uvedený čas několikrát zatroubil. Až potom hráči odešli...

12:00 Na ledě jsou teď Kanaďané, čeští hráči jdou pomalu z kabiny na hotel. Pěšky, jako obvykle. Je to hned vedle. Venku je teplo, přes dvacet stupňů. Rozdíl oproti úvodu mistrovství, kdy byla zima a deštivo.

11:44 Asistent Robert Reichel nechtěl po tréninku o sestavě nic prozradit. "Uvidíte večer," řekl.

11:28 Český trénink končí. Vypozorovat v jakém složení národní tým nasatoupí proti Kanadě příliš nešlo, což byl pravděpodobně záměr.

11:23 Teď už se netrénuje po útocích, takže ani z toho nejde vypozorovat, v jakém složení tým večer vyjede.

11:20 Asistent Robert Reichel si teď chvíli popovídal s Jakubem Vránou.

11:18 Z krátkého nácviků po útocích teď bylo vidět, že Vrána i Chytil jsou mimo první čtyři formace. Ale ještě to nemusí být definitivní...

11:13 Hokejisté teď pilují akce dva na jednoho. Všechno diriguje kouč Miloš Říha, který nahlas udílí pokyny. Z těchto cvičení nejde vypozorovat složení jednotlivých útočných formací.

11:10 V hledišti sedí i Ron Hextall, bývalý brankář a někdejší generální manažer Philadelphie. Takže velmi dobře zná i českou dvojku z Flyers Jakuba Voráčka a Radko Gudase.

11:05 K plexi se přišel na české rozbruslení podívat i Alain Vigneault, hlavní kanadský trenér.

11:03 Hokejisté se zatím rozehřívají.... Hrají bago. Mimo pětky z útočníků zůstávají Chytil a Vrána, ale to se může během cvičení změnit.

11:00 Začíná dopolední rozbruslení českého národního týmu

10:59 Před chvílí oznámil Zdeněk Zikmund, mluvčí národního týmu, že se reprezentace vrátí z MS leteckým speciálem v pondělí, přiletí ve 14 hodin na staré ruzyňské letiště.

10:57 Na rozbruslení se přišel podívat i kanadský asistent Lindy Ruff, dlouholetý kouč v NHL, který se teď zdraví s českým GM Petrem Nedvědem

10:53 Po ledě v hlavní hale ještě jezdí rolba, ale hráči už jsou nachystaní na rozbruslení, které začíná v jedenáct hodin.

9:30 Den před semifinále mluvil o velkém zápase obránce David Sklenička. Jak zatím mimořádně povedený turnaj prožívá? Podívejte se ve VIDEU na rozhovor pro iSport TV!

David Sklenička před semifinále: Medaile? Chtěli bychom fanouškům vrátit to, jak nás povzbuzují
Video se připravuje ...

9:08 Česko nečeká vůbec lehký soupeř, Kanada přiváží každý rok na turnaj velmi silný výběr. Na co si dát pozor? Tady jsou hlavní úkoly, které stojí před českou družinou, aby večer uspěla »

8:45 Výběr Miloše Říhy vyjede na předzápasové rozbruslení v 11 hodin. Jak bude vypadat česká sestava? Kdo začne v bráně? Nastoupí Jakub Vrána? Tyto otazníky může právě rozbruslení poodhalit. Redaktoři iSportu ho přímo v Bratislavě budou pečlivě sledovat a přinesou z něj všechny podstatné novinky. 

8:10 velký den je tady! Ve druhém semifinále dnešního programu na šampionátu v Bratislavě se střetnou čeští hokejisté s Kanadou. ONLINE přenos z utkání sledujte od 19.15 ZDE »

NA VLASTNÍ KŮŽI. Navštívili jsme český dům. Jak správně načepovat pivo?
Video se připravuje ...

Mistrovství světa bude znovu v Česku, hrát se bude v roce 2024
Video se připravuje ...

Jsme v semifinále! V Českém domě se oslavovalo ve velkém
Video se připravuje ...

FAKTA MS: Švédsko si zlatý hattrick nepřipíše. Čechy čeká Kanada
Video se připravuje ...

Český tým je v semifinále! Jsem hrdý, zasloužili jsme si to, radoval se Říha
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud