26. května 2019 • 04:55

Rusáci budou zklamanější než my, hlásil Jágr na MS. Ruce ho nesvrběly

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nutkání naskočit na led neměl. Jaromír Jágr sledoval semifinále MS v hokeji Česko - Kanada (1:5) přímo v bratislavské aréně. Kamenem úrazu v boji o finále byl prý druhý gól Kanaďanů hned na startu druhé třetiny. Teď jde o to rychle zapomenout a soustředit se na duel o bronz s Ruskem. „Každá medaile je krásná,“ zasnila se legendární osmašedesátka v exkluzivním rozhovoru pro iSport TV.



„První třetinu rozhodla efektivita Kanaďanů, tam měli jednu šanci, možná to ani nebyla taková šance… Stone je vynikající před bránou, dokázal to i tady na MS,“ popsal Jágr start semifinále, ve kterém Češi soupeře i přestříleli. „Naši tlačili a nepodařilo se jim dát góla, to bylo rozhodující. Pak oni dali gól deset vteřin po zahajovacím buly (druhé třetiny), a to byl takový kámen do nás,“ posteskl si legendární hráč, který do slovenské metropole dorazil již podruhé poté, co sledoval zápasy s Norskem a Ruskem v základní skupině.

Že by ho ale svrběly ruce a chtěl naskočit na led? „Mě určitě ne. Mám to radši z tribuny, to je jednodušší,“ usmíval se Jaromír Jágr, který právě v Bratislavě před osmi lety vyválčil s týmem Aloise Hadamczika bronz. „Rád se na to podívám, je fyzicky náročnější hrát a bruslit, než sedět na tribuně a radit.“

Jaromír Jágr sleduje semifinále MS v hokeji Česko - Kanada
Jaromír Jágr sleduje semifinále MS v hokeji Česko - Kanada

Celkově byl ale s dosavadním českým vystoupením na šampionátu spokojený. „Kluci hráli skvěle, dávali strašně moc gólů, což je pro diváka vždycky skvělý, atmosféra byla vynikající,“ vyzdvihl Jágr. „Musím říct, že hokej je pořád fenomén a naši fanoušci jsou jedineční, a ta atmosféra byla neskutečná. Hlavně je rozdíl, když člověk hraje a soustředí se na utkání a je tam dole, tak to tolik neslyší, ale nahoře na tribuně, to bylo něco nádhernýho,“ rozplýval se.

První semifinále Ruska s Finskem (0:1) Jágr neviděl. „Ale pro Sověty, teda pro Rusáky, to bude velké zklamání. Přijeli s nabitým mančaftem, mysleli si, že určitě vyhrají zlato, a teď budou hrát o bronz… Mohli bychom toho využít. Věřím, že budou ještě víc zklamaní, než my. A každá medaile je krásná,“ burcoval své následovníky.

Smutek na "Staromáku", semifinále MS v hokeji sleduje i primátor Hřib
Video se připravuje ...

Ti teď musí porážku co nejrychleji hodit za hlavu. „Nic jiného jim nezbývá. Kdyby měl člověk smutnit, tak mu to moc nepomůže. Emoce vás brzdí, musí se rychle zapomenout, pokud to jde, a soustředit se na další zápas. Ti hráči toho mají odehráno strašně moc, takže vědí, jak na to,“ věří Jaromír Jágr. Oproti duelu ve skupině, který Češi prohráli 0:3, musí být agresivnější.

„Přišlo mi, že jsme z nich měli hrozně velký strach, že jsme ustupovali, dávali jim hrozně moc prostoru. A jakmile tihle hráči jako Ovečkin , Malkin, Kučerov dostanou trochu prostoru, najdou hráče, kteří najíždějí zezadu v plné rychlosti, to pak je taková pomalá smrt. Měli bychom být trochu víc agresivnější, hlavně obránci, nebát se, jít do nich, nedat jim čas,“ vyzývá.A jak vidí šance na zisk bronzových medailí? „50 na 50,“ uzavřel s úsměvem Jágr, který bude i nedělní duel sledovat přímo v Bratislavě.

Kouč Hynek: Rozhodl druhý gól Kanady. Uvidíme, kdo půjde proti Rusům do branky
Video se připravuje ...

Trenér Hynek před semifinále: Proti Kanadě máme šanci. Vrána je střelec, který může rozhodnout
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Skupina B
Články odjinud