16. února 2021 • 04:50

Jde se pro medaili! Sestavili jsme repre pro MS bez hráčů ze zámoří

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvou letech se zase začne řešit nominace na velký hokejový turnaj. S velkým návalem hráčů ze zámoří se moc počítat nedá, i když NHL skončí skoro dva týdny před MS. Takže? Deník Sport dal teď dohromady evropskou sestavu, jaká by mohla na velké světové akci uspět. Pozitivní je určitě konkurence v útoku, po návratech Sedláka, Hyky, Jaškina a Špačka ze zámoří konkurence vyrostla.



Bude to hodně zvláštní MS v hokeji. Poprvé od roku 1947 se turnaj odehraje po pauze, tenkrát za ni mohla válka, teď COVID-19. Takže logicky byste čekali svátek. Natěšené davy, hvězdy, velká jména. Ano, za normální situace určitě. Jenže pandemie pořád děsí planetu, hokej se po světě hraje v bublinách. Šampionát teoreticky mohou stihnout i hráči z NHL, kde základní část končí 10. května, tedy 11 dní před začátkem akce v Lotyšsku. Jen jich dorazí spíš méně.

Dopředu musíte počítat, že se hokejisté ze zámoří úplně nepohrnou do další bubliny, kde je čeká měsíc mimo svět. Teď takhle fungují za mořem, hrají obden, budou vyždímaní fyzicky i psychicky. Navíc logistika na trase „jakékoliv město v Americe“ – Riga nebude úplně nejsnazší.

Takže? Počítejte jako zázrak, pokud se Petru Nedvědovi s Filipem Pešánem povede ulovit třeba jen Filipa Hronka s Filipem Zadinou z Detroitu, který nejspíš zůstane opět mimo play off.

Proto jsme se rozhodli nadhodit, jak by mohla vypadat sestava českého týmu, kdy by ji trenéři museli skládat výhradně z evropských zdrojů. Jasně, bude tam samozřejmě jeden stejný bubák jako v NHL. Hráči v Rusku jsou kolikrát sami bez rodin. Častěji než dřív může zaznít: „Trenére, nezlobte se, tohle už nedám.“

Ale pokud budeme vycházet ze stavu, že Evropa je k dispozici celá? Konečně by Česko mohlo mít velkou sílu mezi středními útočníky, až vlastně cítíte lehounký závan časů Pavla Patery nebo Jiřího Dopity, kdy tady bylo plno.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud