13. května 2022 • 13:43

Opatření na MS: na trénink výtahem a pod zámek. Jen pozor na covid!

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPERE | Obavy z koronaviru po Evropě postupně ustupují. Omezení na mistrovství světa? Pro hráče prakticky na nule. Stačilo se do Helsinek dostat a testovací maraton skončil. Před rokem se v Lotyšsku zamykaly týmy na hotelu, hokejisté si připadali jak ryby v akváriu. Ven výhled jen přes sklo. Na MS platí klíčové opatření, kdo přijde do kontaktu s hráči, musí nosit respirátor. A ze záhadného důvodu se nesmí do tréninkové haly. Oficiálně kvůli covidu.



Cesta do tréninkové haly v Tampere je zajímavá. Hráči natáhnou návleky na brusle a ťapají směrem k výtahu. Švédský obránce Rasmus Dahlin je dál, natáhne kolečkové návleky, takže se sveze. Sestava každého týmu se postupně narovná do velkého výtahu a zamíří do nižšího patra. A tam? Nikdo další nesmí. Jen ten, kdo patří k reprezentaci.

V reglementu se píše, že je to kvůli covidu. Možná se v nižších patrech studených budov ve Finsku ještě drží. Možná. Každopádně režim plný omezení, závor a nařízení z posledního MS v Rize je pro hráče pryč. „No, to už by nikdo nepřijel,“ usmál manažer národního týmu Jan Černý.

Pro turnaj ve Finsku se pravidla nastavila docela přehledně. „Před odletem jsme museli absolvovat PCR test, kterým jsme se tady prokázali a nesměl být starší než 48 hodin. V Tampere nás čekaly jedny antigenní testy,“ prozradil Černý. A tím to hasne. Nic víc, žádné bubliny. „Direktoriát turnaje potvrdil, že tím povinné testování končí. Na testy by šli už jen hráči, kteří mají příznaky nemoci,“ přidal manažer reprezentace.

Reprezentační obránci David Musil (vpravo) a Tomáš Kundrátek (vlevo) lezou z výtahu po tréninku
Reprezentační obránci David Musil (vpravo) a Tomáš Kundrátek (vlevo) lezou z výtahu po tréninku

Když na někoho COVID-19 přeci jen ještě sedne, má ale problém. Třeba Švédi kvůli tomu škrtli z nominace Jonatana Berggrena z farmy Detroitu. Jedenadvacetiletý talent mohl svítit v sestavě Tre Kronor, jenže po pozitivním testu švédská strana hlásila, že by následovala pětidenní karanténa a následné dva negativní testy. Pět dní by hráč netrénoval, třeba týden by trvalo, než se zase připojí k týmu. Takže? Bohužel, konec.

Pak je tady ale taky jeden poměrně unikátní detail. „V případě pozitivního testu na COVID-19 může být hráč nahrazen,“ říká Černý. „Při zranění to udělat nelze, pokud si zlomíte ruku, náhradníka povolat nesmíte. Ale pokud chytíte koronavirus, je to povoleno,“ dodal.

RENTGEN: Jak bude vypadat hra Čechů na MS? Kompaktní zanďour. Nikdo nesmí vypadnout
Video se připravuje ...

ONLINE PŘENOS - Česko na MS v hokeji 2022
11. 5. 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Hokejová reprezentace Hokejová reprezentace Kari Jalonen Kari Jalonen Ondřej Kuchař, redaktor Sportu Ondřej Kuchař, redaktor Sportu Pavel Ryšavý, redaktor Sportu Pavel Ryšavý, redaktor Sportu Tomáš Hertl Tomáš Hertl
Obnovit
Zprávy ze dne 11. 5. 2022
19:45
11. 5. 2022
Hokejová reprezentace

Čeští hokejisté po příletu do Tampere, kde v sobotu 14. května odstartují mistrovství světa zápasem s Velkou Británií, již absolvovali první trénink. Na úvod byla evidentně dobrá nálada. Gólman Karel Vejmelka jako potenciální reprezentační jednička se navíc představil s novou výstrojí v národních barvách.

 

Reprezentační gólman Karel Vejmelka byl pro mistrovství světa vybaven novou výstrojí Na prvním tréninku v dějišti mistroství světa byli i reprezentační trenéři Kari Jalonen (uprostřed) a Martin Erat Na úvodním tréninku hokejové reprezentace v dějišti mistrovství světa 2022 bylo evidentně veselo Čeští reprezentanti (zleva) Filip Hronek, David Krejčí a Tomáš Hertl již trénují s týmem v Tampere
Zprávy ze dne 11. 5. 2022
17:24
11. 5. 2022
Hokejová reprezentace

V nezvyklém módním provedení odcestovali čeští reprezentanti do dějiště mistrovství světa ve Finsku. Málokdo na Letišti Václava Havla před odletem čekal tradičně rozesmátého Tomáše Hertla, nebo naopak přísně vypadajícího asistenta Libora Zábranského v teplákách. Nezvyklý kousek totiž doplnil tradiční saka a košile. Kdo jediný si nezvyklý společný oděv neoblékl? VÍCE čtěte ZDE>>>

 

Týmové tepláky pro odlet na MS ve Finsku oblékli také reprezentanti David Krejčí (vpravo) a Filip Hronek Trenér národního týmu Kari Jalonen před odletem do Finska Čeští reprezentanti přicházejí na Letiště Václava Havla v netradičních teplákových kalhotách Reprezentační útočník Tomáš Hertl rozdává podpisy Čeští hokejisté v netradičních týmových teplácích vystupují z letadla po příletu do Tampere Čeští hokejisté vystupují z letadla po příletu do dějiště mistrovství světa ve Finsku Česká hokejová reprezentace pro cestu do Finska zvolila netradiční týmové oblečení - teplákové kalhoty
Zprávy ze dne 11. 5. 2022
12:30
11. 5. 2022
Hokejová reprezentace

K hokejové reprezentaci se připojil v poslední chvíli. Proto se nelze divit, že brankář Lukáš Dostál sklidil na Letišti Václava Havla před odletem do Tampere značnou pozornost novinářů. Po konci sezony na farmě Anaheimu v San Diegu (AHL) přijal pozvánku od GM Petra Nedvěda všema deseti. „Reprezentovat je dětský sen. Uvidíme, jak to půjde, ale ambice jsou vždycky nejvyšší,“ řekl jednadvacetiletý odchovanec brněnské Komety. ROZHOVOR čtěte ZDE>>>

Brankář Lukáš Dostál odpovídá na dotazy novinářů před odletem na MS ve Finsku
Zprávy ze dne 11. 5. 2022
11:54
11. 5. 2022
 

Do odletové haly na letišti Václava Havla vstoupil jako správný kapitán první. Roman Červenka, jenž míří už na své deváté mistrovství světa, předstoupil před novináře těsně předtím, než reprezentace zamířila do finského Tampere, kde odehraje základní skupinu mistrovství světa. „Na papíře máme dobrý tým. Pevně věřím, že to ukážeme i na ledě,“ přikývl šestatřicetiletý forvard. Celý rozhovor čtěte ZDE >>>

Roman Červenka při odletu do Finska
Zprávy ze dne 11. 5. 2022
11:30
11. 5. 2022
 

Co musíte vědět o české nominaci na MS: Černochův Survivor a Hertl jako spasitel. Podívejte se na VIDEO.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 11. 5. 2022
10:23
11. 5. 2022
 

Svěřence finského trenéra Kariho Jalonena ještě dnes čeká první trénink v Tampere, kde odehrají sedm zápasů základní skupiny B. „Musíme jít den po dni, zápas po zápasu. Šampioni neuvažují, jaký výsledek uhrají ve finále. Musíme se soustředit na každý jednotlivý zápas a dokázat se nachystat na ten další. Hodně jsme o našem cíli mluvili. Všichni ví, že když jedeme na mistrovství světa, máme vždy dokázat něco velkého,“ uvedl Jalonen.

Trenér hokejové reprezentace Kari Jalonen vyráží na mistrovství světa ve Finsku s úsměvem na tváři
Zprávy ze dne 11. 5. 2022
10:17
11. 5. 2022
 

Z domova od rodiny na Letiště Václava Havla přijel kapitán Roman Červenka. Věří, že Češi na druhém vrcholu sezony uspějí lépe než na olympiádě v Pekingu, kde vypadli v předkole play off. „Věřím, že máme dobrý tým a šance na úspěch určitě je. V posledních zápasech jsme ukázali kvalitu a věřím, že stejně dobře vstoupíme do turnaje,“ přál si šestatřicetiletý útočník, jehož čeká start na devátém MS.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 11. 5. 2022
10:12
11. 5. 2022
 

Za seniorskou reprezentaci Lukáš Dostál ještě nechytal. Premiérový start si může připsat v Tampere, kde úspěšně působil. „Reprezentovat je dětský sen. Ve Finsku jsem hrál, Tampere dobře znám, ale ještě jsem nebyl v nové hale. Těším se, že se do ní podívám,“ uvedl mladík, který stejně jako další mimopražští hráči strávil noc na dnešek v hotelu a na letiště tak přijel v autobuse s většinou týmu.

Brankář Lukáš Dostál odpovídá na dotazy novinářů před odletem na MS ve Finsku

Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud