13. května 2022 • 13:43

Opatření na MS: na trénink výtahem a pod zámek. Jen pozor na covid!

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPERE | Obavy z koronaviru po Evropě postupně ustupují. Omezení na mistrovství světa? Pro hráče prakticky na nule. Stačilo se do Helsinek dostat a testovací maraton skončil. Před rokem se v Lotyšsku zamykaly týmy na hotelu, hokejisté si připadali jak ryby v akváriu. Ven výhled jen přes sklo. Na MS platí klíčové opatření, kdo přijde do kontaktu s hráči, musí nosit respirátor. A ze záhadného důvodu se nesmí do tréninkové haly. Oficiálně kvůli covidu.



Cesta do tréninkové haly v Tampere je zajímavá. Hráči natáhnou návleky na brusle a ťapají směrem k výtahu. Švédský obránce Rasmus Dahlin je dál, natáhne kolečkové návleky, takže se sveze. Sestava každého týmu se postupně narovná do velkého výtahu a zamíří do nižšího patra. A tam? Nikdo další nesmí. Jen ten, kdo patří k reprezentaci.

V reglementu se píše, že je to kvůli covidu. Možná se v nižších patrech studených budov ve Finsku ještě drží. Možná. Každopádně režim plný omezení, závor a nařízení z posledního MS v Rize je pro hráče pryč. „No, to už by nikdo nepřijel,“ usmál manažer národního týmu Jan Černý.

Pro turnaj ve Finsku se pravidla nastavila docela přehledně. „Před odletem jsme museli absolvovat PCR test, kterým jsme se tady prokázali a nesměl být starší než 48 hodin. V Tampere nás čekaly jedny antigenní testy,“ prozradil Černý. A tím to hasne. Nic víc, žádné bubliny. „Direktoriát turnaje potvrdil, že tím povinné testování končí. Na testy by šli už jen hráči, kteří mají příznaky nemoci,“ přidal manažer reprezentace.

Reprezentační obránci David Musil (vpravo) a Tomáš Kundrátek (vlevo) lezou z výtahu po tréninku
Reprezentační obránci David Musil (vpravo) a Tomáš Kundrátek (vlevo) lezou z výtahu po tréninku

Když na někoho COVID-19 přeci jen ještě sedne, má ale problém. Třeba Švédi kvůli tomu škrtli z nominace Jonatana Berggrena z farmy Detroitu. Jedenadvacetiletý talent mohl svítit v sestavě Tre Kronor, jenže po pozitivním testu švédská strana hlásila, že by následovala pětidenní karanténa a následné dva negativní testy. Pět dní by hráč netrénoval, třeba týden by trvalo, než se zase připojí k týmu. Takže? Bohužel, konec.

Pak je tady ale taky jeden poměrně unikátní detail. „V případě pozitivního testu na COVID-19 může být hráč nahrazen,“ říká Černý. „Při zranění to udělat nelze, pokud si zlomíte ruku, náhradníka povolat nesmíte. Ale pokud chytíte koronavirus, je to povoleno,“ dodal.

RENTGEN: Jak bude vypadat hra Čechů na MS? Kompaktní zanďour. Nikdo nesmí vypadnout
Video se připravuje ...

ONLINE PŘENOS - Česko na MS v hokeji 2022
14. 5. 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Hokejová reprezentace Hokejová reprezentace Kari Jalonen Kari Jalonen Ondřej Kuchař, redaktor Sportu Ondřej Kuchař, redaktor Sportu Pavel Ryšavý, redaktor Sportu Pavel Ryšavý, redaktor Sportu Tomáš Hertl Tomáš Hertl
Obnovit
Zprávy ze dne 14. 5. 2022
17:45
14. 5. 2022
Hokejová reprezentace

Čeští hokejisté ve svém prvním utkání na mistrovství světa ve Finsku porazili Velkou Británii 5:1. Vítězný debut v reprezentaci tak prožil brankář Lukáš Dostál. Po bezgólové první třetině otevřel skóre ve 28. minutě Matěj Blümel. Trestné střílení pak sice neproměnil kapitán Roman Červenka, ale vzápětí zvýšil Jakub Flek. Další branky přidali ve třetím dějství obránce David Jiříček, Jiří Černoch a podruhé se prosadil Blümel, jenž zaznamenal i přihrávku. Teprve pak snížil Ben Lake. Červenka si připsal tři nahrávky.

VIDEO
Zprávy ze dne 14. 5. 2022
14:50
14. 5. 2022
Hokejová reprezentace

Česká sestava pro úvodní utkání proti Velká Británii.

Zprávy ze dne 14. 5. 2022
13:10
14. 5. 2022
Ondřej Kuchař, redaktor Sportu

Lavina českých fanoušků míří na stadion. Národní tým bude mít na MS ve Finsku v ochozech výraznou podporu!

 

VIDEO
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud