Jan Denemark
14. května 2022 • 18:49

Diamantový vstup a pět kusů na úvod. Expert popsal české založení útoku

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
  • Styl založení útoku, který Češi používali v úvodním utkání s Velkou BritániíStyl založení útoku, který Češi používali v úvodním utkání s Velkou BritániíFOTO: iSport.cz

    Systém, systém, systém. Nejčastěji se opakující slovo, pokud jde o práci trenéra Kariho Jalonena. Tak jsme se rozhodli systém v každém utkání do detailu prozkoumat. Jakub Peslar, asistent trenéra u ženské hokejové reprezentace se v každém zápase zaměří na jednu z herních činností národního celku a rozebere ho. Nyní, po výhře na Velkou Británií, se jeho pozornost stočila k založení ofenzivních akcí.

  • Diamantový vstup

    Styl založení útoku, který Češi používali v úvodním utkání s Velkou BritániíFoto iSport.cz

    Komentář Jakuba Peslara:
    Styl založení útoku v takzvaném diamantovém provedení. Jde o situaci, kdy trojici forvardů rychlým přístupem doplňuje jeden z beků, což v tomto případě naplňuje Michal Jordán. Tento útok předvedl tým Kariho Jalonen v utkání s Británií hned několikrát. My si ho nyní rozebereme.

  • Krok č. 1

    1. Krok k založení útočné akceFoto iSport.cz

    Komentář Jakuba Peslara:
    Dochází k odevzdání kotouče na mantinel a pohybem k bráně stažení obránců a vytvoření prostoru na přihrávku za osu, případně kdyby nebyl backcheck, Smejkal by se mohl sám uvolnit do středu hřiště

  • Krok č. 2

    Druhý krok Českého týmu v útokuFoto iSport.cz

    Komentář Jakuba Peslara:
    Na screenu jde vidět prostor, který se vytvořil za patami Tomáše Hertla na křižnou přihrávku. Díky dobrému postavení Jakuba Vrány při vstupu, je otevřený prostor, aby mohl dostat přihrávku.

  • Krok č. 3

    Třetí krok a možnost si vybrat, kam by mohla směřovat finální přihrávkaFoto iSport.cz

    Komentář Jakuba Peslara:
    Tímto přehráním se otevírají možnosti pro postavení Jakuba Vrány ke střele, případně lze vrátit puk zpět Tomáši Hertlovi, který se svým pohybem dostal za postavení soupeřových obránců. Případně lze využít vrchol tzv. diamantu, který doplnil už zmíněný obránce Jordán. Poté již je na kreativitě hráčů, jak s danou situací naloží. Většinou z tohoto postavení bývají šance ke skórování, v lepším případě branky.

     

Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud