Zdeněk Janda
16. května 2022 • 22:25

Skvělá zpráva. Pastrňák by měl posílit reprezentaci na MS, dostal zelenou!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanonýr David Pastrňák na šampionátu? Zdá se, že už tomu nic nebrání! Podle informací iSport.cz českého útočníka pustí klub Boston Bruins a 25letá hvězda NHL by se tak mohla v nejbližších hodinách připojit k národnímu týmu. Oficiální to sice ještě není, čeká se na to, až to potvrdí Petr Nedvěd, generální manažer reprezentace. K tomu by mělo dojít během úterý. Ale GM už dříve prohlásil, že o něj mají velký zájem...



Sám Pastrňák má velkou chuť reprezentovat, touha v něm vždycky byla. „Národní tým pro mě hodně znamená,“ opakoval kolikrát v minulosti pětinásobný vítěz Zlaté hokejky.

To se ukazuje i teď. Také tentokrát v něm dřímá touha pomoct mužstvu na šampionátu. Na něm si zahrál už třikrát (2016, 2017 a 2018). Na medaili ale stále čeká.

Poté, co s Bruins vypadl v prvním kole play off, když prohráli s Carolinou, bylo jenom otázkou, jestli mu kvůli zdravotním komplikacím dá zelenou klub, v němž má smlouvu ještě v příští sezoně. Podle zdrojů iSport.cz se zdá, že Bruins mu to posvětili. Nemělo by se jednat o žádné závažné poranění.

Sám hráč to zatím nechtěl komentovat. Pochopitelně… Protože čeká, až se k tomu oficiálně vyjádří vedení české reprezentace. To o českého kanonýra má eminentní zájem, což několikrát potvrdil i generální manažer Petr Nedvěd. Kdo by ostatně hráče takového kalibru nechtěl…

Tomáš Hertl smutní po porážce se Švédskem 3:5
Tomáš Hertl smutní po porážce se Švédskem 3:5

Pastrňák by si měl na šampionátu ve Finsku zahrát s Davidem Krejčím, velkým kamarádem, s nímž dlouho váleli v Bostonu.

Teď se jejich spolupráce obnoví… Čeští fanoušci už se mohou těšit! Jejich formace s rozjetým kapitánem Romanem Červenkou by měla být velkým postrachem pro soupeře.

Pastrňák rozjížděl sezonu pomalu, ale potom se dostal do tempa, v základní části nasázel čtyřicet gólů, další tři přidal v play off. Teď by měl být hlavním trumfem české reprezentace.

Během úterka by se to mělo potvrdit oficiálně. Čeští příznivci se mají na co těšit.



Pastrňák pozdě večer českého času absolvoval i poslední rozhovory v sezoně s novináři v Bostonu. V něm se mimo jiné vrátili k tomu, že nejlepší český hokejista zažil mimořádně náročný rok. Se švédskou přítelkyní totiž krátce po narození přišli minulé léto o syna.

Když o tom před reportéry mluvil, měl slzy v očích. Na otázku, co mu pomohlo se přes to všechno přenést, pronesl: „Čas a láska. Bylo to velmi těžké. Nikomu bych to v životě nepřál. Doufám, že máme před sebou jenom lepší dny..." Byla to hodně emotivní slova...

I když si hvězdný útočník prožil těžké časy, i tak v sobě našel chuť, aby si prodloužil sezonu na šampionátu. Což je pro český tým skvělá zpráva. V minulosti reprezentoval i přesto, že mu končil kontrakt. I to svědčí o jeho vztahu k národnímu týmu.

Vyjde i díky němu konečně medaile?

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Finsko 7 6 0 1 0 25:5 19
2. Švédsko 7 5 1 1 0 27:10 18
3. Česko 7 4 0 1 2 19:13 13
4. USA 7 3 2 0 2 18:12 13
5. Lotyšsko 7 2 1 0 4 14:20 8
6. Rakousko 7 1 1 2 3 16:22 7
7. Norsko 7 1 1 0 5 15:29 5
8. Velká Británie 7 0 0 1 6 10:33 1

Proti Švédsku rozhodla zbytečná vyloučení, hodnotí Ručinský. Sáhne Jalonen do sestavy?
Video se připravuje ...

ONLINE PŘENOS - Česko na MS v hokeji 2022
18. 5. 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Hokejová reprezentace Hokejová reprezentace Kari Jalonen Kari Jalonen Ondřej Kuchař, redaktor Sportu Ondřej Kuchař, redaktor Sportu Pavel Ryšavý, redaktor Sportu Pavel Ryšavý, redaktor Sportu Tomáš Hertl Tomáš Hertl
Obnovit
Zprávy ze dne 18. 5. 2022
18:43
18. 5. 2022
Hokejová reprezentace

David Pastrňák je hladový po úspěchu, těšil se na parťáka Krejčího i generační souputníky ze stříbrného MS dvacítek. A veze recept na amerického brankáře z Bostonu... Rozhovor s hvězdou čtěte zde: Rakousko? Otočit zpět jsem to nechtěl, smál se Pastrňák. Těší se na Krejčího >>>

Zprávy ze dne 18. 5. 2022
17:00
18. 5. 2022
 

Hokejový útočník Dominik Simon od úterý není členem národního týmu na mistrovství světa. Zatímco se fanoušci těšili na další posily z NHL v čele s Davidem Pastrňákem, křídlo Anaheimu tým opustilo. Rodina hokejisty nyní potvrdila, že i kvůli konfliktu se spoluhráčem, tím měl být Filip Hronek. Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 18. 5. 2022
13:59
18. 5. 2022
Hokejová reprezentace

Hvězdná posila národního týmu je již v dějišti mistrovství světa ve Finsku! David Pastrňák se po příletu z Bostonu připojil k české reprezentaci, za kterou by již zítra mohl odehrát utkání proti Lotyšsku. V Tampere stihl šestadvacetiletého útočníka přivítat Tomáš Hertl.

Zprávy ze dne 18. 5. 2022
9:47
18. 5. 2022
Hokejová reprezentace

Po Davidu Pastrňákovi budou mít čeští hokejisté oficiálně druhou posilu z NHL. Generální manažer národního týmu Petr Nedvěd potvrdil, že do Tampere přiletí útočník David Kämpf. Sedmadvacetiletý rodák z Jirkova, který má za sebou povedený ročník v Torontu, se má k reprezentaci připojit ve čtvrtek. „Jeho zařazení do zápasové sestavy pak bude záležet na dohodě s trenéry,“ uvedl GM v tiskové zprávě. Po Kämpfově příjezdu bude česká soupiska na turnaji kompletní. Z Finska tak odcestují útočníci Petr Holík a Petr Kodýtek.

Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud