26. května 2022 • 17:49

SESTŘIH: Švédsko - Kanada 3:4p. Úžasný obrat! Rozhodl Batherson

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světový šampionát zažil úžasný obrat! Kanaďané ovládli čtvrtfinále proti Švédsku po úžasném obratu v závěru. Po druhé třetině vedli Tre Kronor 3:0, ještě dvě minuty před koncem drželi dvoubrankový náskok, ale pak přišla kanadská smršť. Dubois s Barzalem dokázali srovnat a hned zkraje prodloužení rozhodl v přesilové hře Drake Batherson. Zámořský tým tak stále živí naději na obhajobu zlata.



Švédové vedli po dvou třetinách 3:0, Kanaďané ale na začátku poslední dvacetiminutovky snížili a v 59. minutě Pierre-Luc Dubois a Matt Barzal vyrovnali. Hned na začátku prodloužení fauloval William Nylander a Kanada dokonala fantastický obrat. Seveřanům k úspěchu nepomohlo ani 38 zákroků Linuse Ullmarka.

Švédům se vydařil vstup do utkání. Již po 87 sekundách hry otevřel skóre Klingberg, který z ideální pozice prostřelil brankáře Driedger. Jeho spoluhráči pokračovali v aktivitě a v 8. minutě zvýšil zkušeně zakončeným brejkem Nylander.

Kanada přidala a zatlačila soupeře, snížit se jí ale nepodařilo. Navíc byl následně vyloučen Gregor a hráči Tří korunek hrozili v přesilovce. V největší šanci ale Wallmark netrefil odkrytou branku. Švédové se následně neprosadili ani v 55 sekund dlouhé hře pět na tři.

Obhájci zlata měli ve druhé třetině drtivou střeleckou převahu, na Ullmarka mířilo 19 pokusů, ani jeden ale neskončil za jeho zády. Gólmana Bostonu nepřekonali ze slibných pozic Lowry, Batherson ani Cozens. Na Driedgera podle statistik šla jediná střela a byl z toho gól. Ve 28. minutě Friberg nejprve trefil brankovou konstrukci a v pokračující akci tečí upravil na 3:0.

Ve 42. minutě již byli Kanaďané za svou aktivitu odměněni, střelou od modré čáry snížil obránce Graves. Švédové mohli své vedení navýšit v přesilových hrách, dvě výhody ale nevyužili a v závěru toho litovali.

V 57. minutě byl vyloučen Dahlin, Kanaďané závěr přesilovky zesílili odvoláním brankáře a Dubois sedmým gólem na turnaji snížil na 2:3. Navíc pokračovali v power play a Barzal o 30 sekund později vyrovnal. Ještě v základní hrací době mohl rozhodnout Cozens, Ullmark si ale s jeho střelou 17 sekund před koncem poradil. Hned po 25 sekundách prodloužení fauloval Nylander a Batherson přesilovku čtyři na tři rychle využil.

Góly

Domácí: 01:27. Klingberg, 07:04. Nylander, 28:23. Friberg

Hosté: 41:21. Graves, 58:07. Dubois, 58:37. Barzal, 60:43. Batherson

Sestavy

Domácí: Ullmark (Hellberg) – Dahlin, Larsson (A), Gustafsson, Ekman-Larsson (C), Lindholm, Pettersson, Tömmernes – Nylander, Nordström (A), Wallmark – Asplund, Bemström, Kellman – Grundström, Klingberg, Peterson – Aman, Bengtsson, Lang – Friberg.

Hosté: Driedger (Tomkins) – Chabot (C), Graves, Severson (A), Holden, Whitecloud, Mayo – Dubois, Cozens, Batherson – Anderson, Sillinger, Barzal – Comtois, Lowry (A), Roy – Johnson, Gregor, Mercer – Geekie.

Rozhodčí

Lassi Heikkinen (FIN), Jake Rekucki (USA) – Hannu Sormunen (FIN), Josef Špůr (CZE)

Stadion

Nokia Arena, Tampere

Návštěva

8576 diváků

Vstoupit do diskuse
1

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud