26. května 2022 • 21:31

SESTŘIH: Finsko - Slovensko 4:2. Velký obrat domácích, rozhodl Anttila

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měli skvěle našlápnuto, v boji o postup do semifinále MS v hokeji 2022 vedli Slováci nad Finy 2:0, domácí výběr se ale vzepjal k velkému výkonu a bronzový tým z olympiády v Pekingu medaili ze šampionátu ve Finsku nezíská. Marko Anttila srovnal na přelomu první a druhé části na 2:2, ve třetí třetině rozhodl Sakari Manninen, v poslední vteřině ještě do prázdné branky pečetil Saku Mäenalen. V semifinále vyzvou Finové tým USA.



Slováci začali aktivně a v deváté minutě se ujali vedení. Luntner ujel podél hrazení, vystřelil a jeho ránu usměrnil do branky tečí ze vzduchu mladý útočník Sýkora. V 16. minutě prohrávali domácí o dvě branky, když Regenda dorazil za záda gólmana Olkinuory Takáčovu střelu.

Úřadující olympijští vítězové snížili v závěru úvodního dějství zásluhou Anttily, který tečoval Frimanovo nahození od mantinelu. Šestatřicetiletý útočník na začátku druhé části vyrovnal. Obránce Nemec při snaze vyhodit puk nahrál přímo Anttilovi a ten z otočky překonal Húsku.

Finové dokonali obrat v 45. minutě. Lehtonen posunul kotouč před branku, Sallinen se ještě neprosadil, ale Manninen už z dorážky uspěl.

O čtyři minuty později Slováci málem srovnali, jenže Slafkovský z otočky napálil tyčku. V závěru mohl Anttila při power play Slovenska završit hattrick, nesobecky však přihrál Mäenalanenovi, jenž stanovil konečný výsledek.

Góly

Domácí: 18:27. Anttila, 23:44. Anttila, 44:01. Manninen, 59:59. Mäenalanen

Hosté: 08:17. Sýkora, 15:16. Regenda

Sestavy

Domácí: Olkinuora (Säteri) – Hietanen, Lehtonen, Seppälä, Heiskanen, Friman, Pokka, Ohtamaa, Lindell – Hartikainen, Manninen, Granlund (A) – Sallinen, Filppula (C), Rajala – Lammikko, Pesonen, Armia – Mäenalanen, Björninen, Anttila (A).

Hosté: Húska (Tomek) – Čerešňák (A), Fehérváry, Ivan, Nemec, Rosandić, Grman, Gachulinec, Jánošík – Tatar (C), Slafkovský, Krištof (A) – Regenda, Takáč, Roman – Tamáši, Liška, Lantoši – Kollár, Lunter, Sýkora.

Rozhodčí

Fraser Lawrence (CAN), Sean MacFarlane (USA) – Jake Davis (USA), Emil Yletyinen (SWE)

Stadion

Nokia Arena, Tampere

Návštěva

11341 diváků

Vstoupit do diskuse
1

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud