25. srpna 2020 • 19:30

Hašek o Růžičkovi v Naganu: jaký byl proslov a jejich oslava po Kanadě

Autor: MALL.TV, pta
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro řadu z fanoušků patřili mezi dvě klíčové osobnosti, které přispěly k hokejovému zázraku v Naganu. Brankář Dominik Hašek vzpomíná v seriálu MALL.TV Top moment na dva výjimečné okamžiky při tažení za olympijským zlatem při Turnaji století, které prožil s kapitánem Vladimírem Růžičkou.



Jedna z nejemotivnějších chvil. Čeští hokejisté právě vyřadili Kanadu v semifinále olympijského turnaje. Už o tom zaznělo skoro všechno. Nebo přece jen ne? Hašek si vybavuje, co následovalo, když chytil poslední nájezd.

„Zvednul jsem se z ledu a znovu jsem vyskočil, kluci tam ještě nebyli. Pak na mě skočil jako první Martin Straka a následovali další. Zvrtlo se mi koleno, na poslední chvíli jsem ho podstrčil pod sebe. Pak už by bylo pozdě, tak bych si ho někde podvrátil a nemohl chytat ve finále. To se naštěstí nestalo…,“ popisoval obrovskou euforii.

Jako poslední na Haškovi ležel právě Růžička . „To bylo symbolický. Začínali jsme spolu od žáčků, on proti mně hrál. Pak jsme se potkali v nároďáku v šestnáctce, sedmnáctce, dvacítce. Ležel na mě a já mu říkal: Vládíku, ještě chvíli lež, já si to chci vychutnat,“ usmívá se Hašek.

Připojuje také svůj pohled na Růžičkův proslov po první třetině čtvrtfinále proti USA. Ten měl nabudit zakřiknutý tým k obratu proti favoritovi z 0:1 na 4:1. Jaromír Jágr nedávno řekl, že si nepamatuje žádný velký proslov. Více ZDE>>> 

V tom mu dává Hašek částečně za pravdu.  „Všichni dlouho mlčeli. Neřekl žádnou velkou řeč. Růžička pronesl něco jako: Hergot, začneme hrát hokej, přihrajeme, podržíme si to. Nejsme blázni a o nic horší než oni. Dodnes tvrdím, že jsme něco od někoho chtěli v tu chvíli slyšet. On to řekl a… všechno se změnilo.“.

Cesta za zlatem byla otevřená. Byl to klíčový zlom. „Od té druhé třetiny jsme byli nejlepší mužstvo na olympiádě,“ tvrdí Hašek.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud