10. září 2016 • 07:02

Bitvu favoritů ovládly USA. Kanada v přípravě na SP padla 2:4

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté USA porazili v prvním přípravném duelu na Světový pohár Kanadu 4:2. Duel dvou favoritů očekávaného turnaje, kteří budou zároveň soupeři českého týmu v základní skupině, vyhráli Američané i díky dvěma gólům ze závěru první třetiny. Shodně gól a asistenci si v dresu vítězů připsali útočníci Joe Pavelski, Patrick Kane a Derek Stepan.



Zápas dvou zámořských rivalů se hrál od začátku ve velkém tempu. Na konci třetí minuty nezužitkoval přečíslení dvou na jednoho Marchand. Další šanci nevyužil Crosby . Přestože úřadující olympijští šampioni a zároveň i mistři světa byli výrazně aktivnější, do vedení šli na konci 17. minuty díky Pariseho teči Američané. O 65 vteřin později navíc zvýšil Kane.

Po odehrané pětiminutovce ze druhé části zachránil Američany na vlastní brankové čáře Kesler. Kolébka hokeje se tak snížení dočkala až ve 34. minutě, kdy se mezi střelce po kombinaci s Crosbym zapsal Bergeron. Jenže za dvě a půl minuty kontroval kapitán Američanů Pavelski. Stepan navíc v obrovské příležitosti minul prázdnou branku. Stamkos na druhé straně trefil tyč.

Od třetí trefy USA se na ledě přiostřilo v soubojích a když to přehnal s tvrdostí Kesler, musel do kabin. Crosby v nástupu do třetí části napálil ve zbytku přesilovky pět na tři tyč a přivítal tak v brankovišti USA Bishopa, jenž podle plánu trenérů nahradil pro zbytek duelu Quicka.

S čistým kontem Bishop ani tak dlouho nevydržel, neboť ve 46. minutě snížil Doughty. Stepan zakončoval v přesilovce do takřka prázdně branky, jenže rozezvučel pouze její konstrukci. Kanada měla i další možnosti, ale vyrovnání se nedočkala. Právě Stepan si naopak spravil chuť při závěrečné power play soupeře a rozhodl.

USA - Kanada 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Parise (Suter, Stepan), 19. P. Kane (Pavelski), 36. Pavelski (J. Johnson, P. Kane), 59. Stepan - 34. Bergeron (Crosby, Marchand), 46. Doughty (Getzlaf, Muzzin). Rozhodčí: O'Rourke, Sutherland - Amell, Heyer. Vyloučení: 3:5, navíc Kesler (USA) do konce utkání. Bez využití. Diváci: 17.791.

USA: Quick (41. Bishop) - Byfuglien, Suter, Carlson, McDonagh, Niskanen, J. Johnson - P. Kane, Pavelski, Pacioretty - Oshie, Kesler, Abdelkader - Wheeler, Stepan, Parise - Palmieri, Backes, Dubinsky. Trenér: John Tortorella.
Kanada: Price - Doughty, Muzzin, Weber, Vlasic, Burns, Pietrangelo - Bergeron, Crosby, Marchand - Seguin, Getzlaf, Tavares - Stamkos, Toews, Couture - J. Thornton, Giroux, Duchene. Trenér: Mike Babcock.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud