Jakub Hlaváč
25. září 2016 • 23:04

Tatar vystřelil Evropě finále: Za Slovensko by se mi to asi nepodařilo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Čekali od něj góly a slovenský hokejista Tomáš Tatar si dva nechal pro vskutku sváteční příležitost. Rozhodl pro tým Evropy semifinále Světového poháru proti Švédsku, v neděli ho srazil zásahem ve čtvrté minutě prodloužení (3:2). Teď vyzve Kanadu v boji o trofej.



Může být lepší souboj?
“Bude to skvělé, těšíme se na to. Víme, jak to bude těžké, už jsme je potkali ve skupině (1:4), ale žijeme okamžikem. Od začátku turnaje do toho jdeme s velkou pokorou a nic na tomhle přístupu nebudeme měnit ani teď. Nikdo nevěřil, že tu pořád budeme, takže stát se může všechno.”

Vy jste si velké finále zahrál i za Slovensko, na mistrovství světa 2012. Dá se to srovnat?
“Trošku jo. Ale tehdy jsem reprezentoval jen svou zemi, byl jsem mladý kluk. Byl jsem nesmírně hrdý na to, že jsem Slovák a strašně jsem si to užíval. Teď je to o mnoho lepší turnaj, to se nedá srovnat. Takže je báječný pocit se dostat do jeho finále, za samostatné Slovensko by se nám to asi nikdy nepodařilo. Je to pro mě něco neuvěřitelného. Budeme bojovat.”

Henrik Lundqvist pozoruje ve své síti puk vystřelený z hole Tomáše Tatara
Henrik Lundqvist pozoruje ve své síti puk vystřelený z hole Tomáše Tatara

Váš tým byl považován za outsidera turnaje, nikdo vám nevěřil. Byla to nakonec výhoda?
“Možná ano. Pořád jsme poslouchali hlasy, že nemáme šanci. Absolutně nám to nevadilo. Moc dobře víme, proč tady jsme a co děláme. Ať si každý říká, co si říká.”

Co jste si řekli vy před prodloužením duelu se Švédy? Vedení jste ztratili necelých pět minut před koncem třetí třetiny.
“Víte, máme v kabině neskutečnou partu lidí. Hodně zkušených hráčů, kteří už toho hodně vyhráli a znají tu cestu. Řekli jsme si, že prostě počkáme na svoji šanci. Že musíme být trpěliví. Přišla, a teď jsme nadšení.”

Vše o Světovém poháru v hokeji 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud