26. září 2016 • 18:40

Hossa se chystá na finále SP: Reprezentujeme i naše malé Slovensko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Marián Hossa se na mezinárodní scéně nedočkal v dresu Slovenska na osmi světových šampionátech, čtyřech olympijských hrách ani na Světovém poháru 2004 ani jednou medailového úspěchu, až nyní má možnost v barvách Výběru Evropy zaútočit na triumf. Sedmatřicetiletý trojnásobný vítěz Stanleyova poháru bude i s pěti krajany bojovat ve finále Světového poháru v Torontu proti Kanadě a bere to tak, že reprezentuje i svoji zemi.



Výběr Evropy z hokejistů ze zemí mimo Švédsko, Finsko, Rusko a Česko, které nemají dostatek hráčů v NHL ke složení celého týmu, nosí vlajky svých rodných krajin na ramenou. "Těší nás, že jsme ve finále. My se snažíme reprezentovat naše malé Slovensko," řekl zkušený útočník, jehož největšími úspěchy v barvách Slovenska byla čtvrtá místa z MS 2004 v Praze a Ostravě a olympijských her ve Vancouveru 2010.

Přestože je Výběr Evropy poskládaný z řady osobností z NHL, šance na úspěch mu odborníci nedávali. "Hodně lidí tomuto týmu moc nevěřilo a nakonec se objevíme proti momentálně nejlepšímu týmu na světě ve dvou, možná ve třech zápasech. Jsem rádi, kde jsme. Je to fantastické. Dostali jsme se do finále, je to obrovský úspěch a samozřejmě uděláme maximum, abychom ještě překvapili," prohlásil Hossa.

Spolu se slovenskými spoluhráči je rád, že tým postupně získával v jejich zemi stále větší podporu. "Myslím si, že teď to sleduje víc a víc lidí a my z toho máme radost. Za tu podporu fanouškům děkujeme," vzkázal Hossa.

Jediný tým, který před zápasy neslyší hymnu, si vychutnává úspěšnou jízdu turnajem. Ve skupině pokořil Spojené státy americké (3:0) i Česko (3:2 v prodloužení) a v semifinále si poradil se Švédskem (3:2 v prodloužení). Kanadě se bude snažit oplatit porážku ze základní skupiny A 1:4.

"Chvilku si užijeme radost z postupu, ale potom budeme muset přepnout a chystat se na silný kanadský tým. Oslava žádná nebude, ještě jsme vlastně nic nevyhráli. Uvidíme, co se stane po turnaji," dodal Hossa.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud