30. září 2016 • 10:36

Hvězdy Evropy se zlobí na sudí. Zaslouží červenou kartu, píše Gáborík

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohra je vždycky hořká. A prohra s pachutí křivdy je ještě o level výš. Po druhém a konečném finále Světového poháru, který Tým Evropy prohrál s Kanadou 1:2, měli někteří hokejisté poraženého výběru skutečně velmi zkaženou náladu. Kvůli mužům v pruhovaném. „Raději na tohle téma nebudu nahlas mluvit," řekl například po utkání kapitán mužstva Anže Kopitar.



Srdnatě se bil Tým Evropy o prodloužení finále a favoritovi nedal nic zadarmo. Mužstvo, které na turnaji hodně drželi především reprezentanti Slovenska, kanadskou elitu slušně potrápilo a ke třetí bitvě mu chyběl jen malý krok. A trochu štěstí navíc. Podle některých hráčů navíc domácím chvílemi pomáhali také sudí.

Jejich první rozhodnutí, nad kterým visel pomyslný otazník, přišlo v první třetině, když Marián Hossa uháněl na bránu a obránce Brent Burns se vytasil se záchranným háčkem. „Tohle nebylo trestné střílení? Děláte si legraci" Ale no tak..." napsal si na Twitter útočník Marián Gáborík, který týmu kvůli zlomené noze nemohl pomoci.

Jeho parťáci ale i tak byli ve vedení, nadějný start zařídil Zdeno Chára a velmi dlouho se zdálo, že jeho zásah bude rozhodující. Jenže pak přišlo další rozhodnutí rozhodčích, které rozlítilo faulujícího Kopitara a následně i nervózního Gáboríka.

„Brutální rozhodnutí. Zdá se, že rozhodčí chtějí jít brzy domů," napsal znovu na Twitter slovenský útočník. A trefil se. Během následné přesilové hry totiž v čase 57:07 vyrovnal Patrice Bergeron a mohlo se začínat odznovu.

Soubor Ralpha Kruegera se ale nerozsypal a ukázal touhu. Brzy donutil zkušeného Drewa Doughtyho faulovat a poslední dvě minuty základní hrací doby tak měl obrovskou šanci rozhodnout. Jenže se stal opak. Kanada ve vlastím oslabení díky Bradu Marchandovi 44 sekund před koncem určila konečné skóre zápasu a ukončila turnaj. „Gratulace Kanadě, červená karta pro rozhodčí," napsal Gáborík.

„Je to drsná prohra, protože jsme je dokázali zatlačit do kouta a donutili je vymačkat ze sebe maximum a šlo vážně o těsný zápas," vysvětloval po utkání zklamaný lídr Zdeno Chára.

Přesto pocity z turnaje určitě po čase budou spíš pozitivní. Tým, od kterého nikdo nic nečekal, ukázal soudružnost, chuť a touhu po vítězství. Překvapil a potěšil. „Byla to skvělá parta lidí. Jsem rád, že jsem mohl být součásti tohohle týmu," sdělil střelec Tomáš Tatar.

MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 9. • 02:15
Tým Evropy
Tým Evropy
1:2
ONLINE
30. září
02:15
Kanada
Kanada
Góly

Domácí: 06:26. Chára

Hosté: 57:07. Bergeron, 59:17. Marchand

Sestavy

Domácí: Halák (Grubauer) – Seidenberg, Josi, Sekera, Chára, Streit, Ehrhoff – Hossa, Kopitar (C), Tatar – Zuccarello, Nielsen, Rieder – Hansen, Bellemare, Vanek – Niederreiter, Draisaitl, Bødker.

Hosté: Price (Holtby) – Weber, Vlasic, Doughty, Bouwmeester, Burns, Pietrangelo – Bergeron, Crosby (C), Marchand – Stamkos, Getzlaf, Tavares – Perry, Toews, Couture – Duchene, O'Reilly, Thornton.

Rozhodčí

O’Rourke, O’Halloran – Amell, Murray

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Návštěva

19080 diváků

Corey Perry a Jonathan Toews řádí v brankovišti Evropy
Corey Perry a Jonathan Toews řádí v brankovišti Evropy

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud