9. dubna 2012 • 10:49

Rolinek si zatrénuje s reprezentací, hrát ale nebude

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest nových hráčů se v průběhu tohoto týdne připojí k hokejové reprezentaci připravující se na mistrovství světa. Po dvou vítězných zápasech v Lotyšsku čekají národní tým v pátek a v sobotu souboje s Německem v Českých Budějovicích a kouč Alois Hadamczik pro ně bude mít k dispozici 29 hokejistů.



Třiadvacet hráčů, připravujících se pod jeho vedením už dva týdny, na úterním srazu na jihu Čech doplní Jakub Krejčík a Michal Vondrka ze Slavie, Petr Nedvěd z Liberce a Jan Kovář z Plzně. Ve středu v noci se k týmu připojí dvojice z Petrohradu Jakub Štěpánek a Petr Průcha.

"Po zápasech v Lotyšsku jsme se rozhodli, že nebudeme z týmu nikoho vyřazovat. Chceme totiž zápasy rozložit mezi více hokejistů. Řada z nich má šanci představit se na mistrovství světa a nechci, aby byli na šampionátu zatavení, protože odehráli vše," vysvětil Hadamczik důvody, proč si v kádru nechává nezvykle vysoký počet hráčů.

Kvůli tomu bude muset národní tým některé dny trénovat na dvě skupiny.

V Českých Budějovicích by se k týmu měl krátkodobě připojit i kapitán reprezentace Tomáš Rolinek, který ale stále není zdravotně fit.

"Chce přijet a být dva dny s týmem. Hrát ale ještě nebude," uvedl Hadamczik na adresu hráče Magnitogorsku, jenž má problémy s kyčlí a je v péči fyzioterapeuta Pavla Koláře.

"Tomáš nastoupí, až bude v pořádku. Možná už další týden proti Slovensku," řekl Hadamczik.

Aktuální složení českého týmu:
Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Tomáš Pöpperle (Sparta Praha), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL),
obránci: Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa/KHL), Tomáš Kudělka (Vítkovice), Jakub Krejčík (Slavia), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Lukáš Krajíček (Minsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Turku/Fin.),
útočníci: Lukáš Kašpar, Kamil Kreps, Jiří Novotný (všichni Astana/KHL), Petr Tenkrát, Ivan Rachůnek (oba Sparta Praha), Petr Holík, Ondřej Veselý (oba Zlín), Lukáš Klimek, Petr Strapáč (oba Vítkovice), Martin Adamský (Třinec), Pavel Kašpařík (České Budějovice), Michal Vondrka (Slavia), Petr Nedvěd (Liberec), Jan Kovář (Plzeň), Jakub Petružálek (Chabarovsk/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Michal Birner (Turku/Fin.), Petr Vampola (Servette Ženeva/Švýc.).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud