18. dubna 2012 • 18:53

Veteráni nedorazí. Finové Koiva ani Selänneho na MS nepřemluvili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Veterán Saku Koivu nepomůže finským hokejistům k obhajobě titulu mistrů světa na letošním domácím šampionátu. Zlákat k návratu se nenechal ani Teemu Selänne, který ukončil reprezentační kariéru před dvěma lety.



Sedmatřicetiletý Koivu svůj záměr nehrát na MS prozradil už krátce po konci základní části NHL, po níž týmu Anaheim Ducks chybělo v Západní konferenci na play off 15 bodů. O čtyři roky starší Selänne si vzal čas na rozmyšlenou, nakonec se ale rozhodl stejně.

Selänne se s národním týmem rozloučil ziskem bronzové medaile na olympiádě ve Vancouveru. Vidina návratu do dresu Suomi na turnaji, který země spolupořádá se Švédskem, ho ale zviklala.

Slavný hráč, který v zámoří zakončil už 19. sezonu, však nakonec upřednostnil klid.

"Teemu o tom musel určitě složitě přemýšlet. Možná dospěl k závěru, že kdyby týmu nemohl dát sto procent, nemá cenu jezdit," řekl deníku Helsingin Sanomat kouč Finů Jukka Jalonen.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud