10. února 2013 • 19:11

Švédští hokejisté doma padli i potřetí. Turnaj vyhráli Finové

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Finska porazili v závěrečném utkání Švédských hokejových her v Malmö domácí Švédsko 5:2 a ovládli celý turnaj. Posunuli se o bod před český tým, který tak skončil druhý. Švédové nezískali ani bod a obsadili poslední místo. V tabulce Euro Hockey Tour se Finové posunuli o skóre před Českou republiku na druhé místo a na vedoucí Rusko ztrácejí tři body.



V úvodní třetině branka nepadla, když největší šanci měl ve 13. minutě v přesilovce Haataja, ale minul. Ve 22. minutě mohl domácí dostat do vedení na konci vlastního oslabení Hjalmarsson. Hned vzápětí se radovali Finové díky Hytönenově trefě.


Ve 24. minutě minutě zvýšil při Ericssonovu vyloučení obránce pražského Lva Mäenpää. Při hře čtyř proti čtyřem sice snížil Fransson, ale ve 33. minutě vrátil Suomi dvoubrankové vedení Kuusela. Další šance v druhém dějství už stav nezměnily.

V poslední třetině měl dvě možnosti na snížení Arlbrandt. Ve 49. minutě ale upravil na 4:1 v přesilovce Hietanen. Za tři minuty ještě dal naději Švédsku Ericsson, ale při závěrečné power play domácích dovršil výsledek do prázdné branky Kiiskinen.

Švédsko - Finsko 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 29. Fransson (Burström, J. Fasth), 52. Andersson (Burström, Lindberg) - 22. Hytönen (Lajunen), 24. Mäenpää (Salminen, I. Filppula), 33. Savinainen (Kuusela, Kukkonen), 49. Hietanen (I. Filppula, Haataja), 60. Kiiskinen (Anttila, Lahti).
Rozhodčí: Bulanov, Olenin (oba Rus.) - Dahmén, Käck (oba Švéd.).
Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2.
Diváci: 7357.

Švédsko: Wesslau - Skogs, Viklund, Fransson, Burström, Nygren, Fernholm - Pettersson, Lundqvist, Persson - Arlbrandt, Söderberg, S. Hjalmarsson - Ericsson, Lindberg, Andersson - Fasth, Rasmussen, Paulsson - Aslund. Trenér: Par Marts.

Finsko: Engren - Hietanen, Mäenpää, Lajunen, Niskala, Kousa, Väänänen, Kukkonen, Ohtamaa - Haataja, I. Filppula, Salminen - Aaltonen, Hytönen, Osala - Anttila, Lahti, Kiiskinen - Kuusela, Wirtanen, Savinainen. Trenér: Jukka Jalonen.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud