22. prosince 2013 • 13:05

Trapasy odčiněny! Češi porazili i Rusko a vyhráli turnaj v Soči

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté slaví triumf na Channel One Cupu, když v dějišti únorových olympijských her v Soči zdolali v závěrečném vystoupení domácí Rusko 2:1. Sborná sice vedla od úvodu třetí třetiny po trestném střílení Alexandra Radulova, ale svěřenci Aloise Hadamczika zápas rychle otočili trefami Tomáše Noska a Jiřího Novotného během 105 vteřin. Česká hokejová reprezentace si tak napravila reputaci po mizerných výkonech na turnaji Karjala, kde v listopadu nezískala ani bod.



Český tým ztratil v generálce na vrchol sezony jediný bod a vylepšil si bilanci v Euro Hockey Tour, v které měl po dvou turnajích jedinou výhru. Ruský turnaj vyhrál po jedenácti letech.

Oproti sobotnímu utkání se Švédskem se do sestavy zařadil debutant Radil, který na pravém křídle třetího útoku nahradil Vincoura. V obraně chyběl Mojžíš, jehož místo zaujal Ševc.

Rusové po prohře s Finskem od začátku český tým zatlačili a patřilo jim úvodní dějství. Hned ve druhé minutě promarnil šanci Burmistrov a Salák následně spolehlivě pochytal další z celkem 13 střeleckých pokusů sborné v první třetině. Hadamczikův výběr se ubránil i při vyloučeních Jana Kováře a Novotného. V 18. minutě se neprosadil ani Těreščenko a dorážejícímu Popovovi zmařila šanci česká defenziva.

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 12. • 11:00
Rusko
Rusko
1:2
ONLINE
22. prosince
11:00
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 40:18. Radulov

Hosté: 42:23. Nosek, 44:08. Novotný

Sestavy

Domácí: Jerjomenko (Barulin) – Čudinov, Medveděv, Nikulin, Zubarev, Denisov, Rjasenskij, Kiselevič, Kablukov – Kovalčuk, Šipačov, Radulov – Popov, Těreščenko, Pěrežogin – Panarin, Burmistrov, Tichonov – Kokarev, Averin, Prochorkin.

Hosté: Salák (Jakub Kovář) – Ševc, Zámorský, Barinka, Krajíček, Čáslava, Němec – Červenka, Hlinka, Nedvěd – Vondrka, Jan Kovář, Sekáč – Šimánek, Novotný, Radil – Buchtele, Kousal, Nosek – Vincour.

Rozhodčí

Rantala, Salonen (oba FIN) – Sadovnikov, Zacharenkov (oba RUS).

Stadion

Návštěva

9897 diváků

Na přelomu úvodní a druhé časti odolala sborná při Medveděvově trestu a ve 22. minutě mohl otevřít skóre Radulov, který se snažil trefit puk ze vzduchu, ale Salák zasáhl. Češi se dostali do první vyložené šance ve 27. minutě, Hlinka však po Nedvědově přihrávce zblízka těsně minul levou tyč.

Vzápětí měl šanci Buchtele, který bekhendem Jerjomenka mezi betony neprostřelil. Bezbrankový stav nezměnila ani česká přesilovka při Tereščenkově pobytu na trestné lavici. Na druhé straně vyřešil ve 33. minutě Salák závar a Popovovu dorážku. Při Červenkově vyloučení pálil z pravé strany Burmistrov. Češi Jerjomenka při Prochorkinově trestu neohrozili.

Po 18 vteřinách třetí třetiny slavili vedení Rusové. Po zákroku Ševce na unikajícího Radulova bylo nařízeno trestné střílení a hvězda CSKA Moskva blafákem do bekhendu otevřela skóre. Hned ve 43. minutě ale bylo vyrovnáno. Po Kousalově průniku Jerjomenko stihl jen vyrazit puk a Nosek pohotovou dorážkou dal při třetím reprezentačním startu premiérovou branku.

Jan Kovář uniká Nikulinovi
Jan Kovář uniká Nikulinovi

Vzápětí Kovalčukovu střelu tečoval ramenem na horní tyč Salák, což si finští sudí Rantala a Salonen prověřili u videorozhodčího. Gól padl na druhé straně - český obrat za 105 vteřin dokonal po ideální Šimánkově přihrávce do odkryté branky Novotný. V 53. minutě pomohla Salákovi po ráně spoluhráče z Petrohradu Kovalčuka tentokrát pravá tyč. Češi těsný náskok ubránili, pojistit výhru ještě mohl Červenka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud