10. prosince 2014 • 04:58

Klíčový post: Který brankář by mohl chytat na domácím MS?

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo by se mohl objevit v bráně během domácího MS?Kdo by se mohl objevit v bráně během domácího MS?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Trenér Vladimír Růžička pomalu z hokejistů z Evropy staví tým pro květnové mistrovství světa, které hostí Praha a Ostrava, přesto důležitou částí týmu budou nakonec i ti z NHL. A podobné to může být i na postu brankáře. Kdo by mohl tvořit gólmanskou trojici?

  • Ondřej Pavelec (Winnipeg)

    Ondřej Pavelec je žhavým kandidátem. Ondřej Pavelec je žhavým kandidátem.Foto ČTK

    Pro Růžičku v tuto chvíli zřejmě brankář číslo jedna. „Už v létě jsem s ním mluvil,“ přiznal na úterní tiskové konferenci, na které oznámil nominaci na druhý turnaj Euro Hockey Tour ruský Channel One Cup. Otázkou je, zda se s Winnipegem nedostane do play off, protože Jets jsou na osmém místě zaručující postup. Pavelec má v této sezoně úspěšnost zásahů přes 91 procent. „Uvidíme, jestli postoupí, přijet by ale mohl i po prvním kole play off,“ dodal Růžička.

  • Michal Neuvirth (Buffalo)

    Michal Neuvirth Michal NeuvirthFoto ČTK/AP

    Již na začátku prosince je pravděpodobné, že se Buffalo do vyřazovacích bojů nedostane – patří mu předposlední místo v konferenci. Brankář Michal Neuvirth by tak mohl být Růžičkovi k dispozici. „Chytá výborně stejně jako Pavelec. Dobrý zápas měl teď i Mrázek, ale teď víc uvažuji o těch dvou,“ přiblížil šéf české střídačky. Přestože se Sabres nedaří, Neuvirth má procentuální úspěšnost zákroků úctyhodných 92 procent.

  • Jakub Kovář (Jekatěrinburg)

    Jakub Kovář Jakub KovářFoto Pavel Mazáč (Sport)

    V KHL září, se šesti vychytanými nulami je nejlepší v celé soutěži a průměrnou úspěšnost zákroků má 91,8%. V 26 letech už patří mezi ty zkušené brankáře, o kterých může Růžička přemýšlet. Před trenérem se může blýsknout i na nadcházejícím Channel One Cupu. Z let 2011 a 2012 má bronzové medaile z mistrovství světa.

  • Alexander Salák (Novosibirsk)

    Alexander Salák Alexander SalákFoto Michal Beránek (Sport)

    Byl by v nominaci na nadcházející Channel One Cup, kdyby měl na svém kontě v sezoně víc startů, kouč Růžička ale ukázal na dvojici Kovář - Francouz. Na příští akci by se ale v národním týmu už měl objevit. V Petrohradu ho odepsali a minulý týden přestoupil do Novosibirsku, kde by měl být jasnou jedničkou. Na MS debutoval loni až v 26 letech.

  • Pavel Francouz (Litvínov)

    Pavel Francouz Pavel FrancouzFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Je jedním z hlavních strůjců tažení Litvínova, který je v extralize druhý, a patři mezi nejlepší brankáře v české nejvyšší soutěži. Skvěle se 24letý rodák z Plzně představil na první reprezentační akci sezony – turnaji Karjala. Posledních dvou šampionátů se zúčastnil jako třetí brankář a pokud by ho Růžička nominoval i na český šampionát, opět by nejspíš zastával roli trojky. Má před sebou ale skvělou budoucnost.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud