22. října 2015 • 14:21

V nominaci na Karjalu je 5 nováčků, vrací se Olesz či Kvapil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět nováčků zařadil trenér hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek starší do nominace na turnaj Karjala. Na úvodní akci Euro Hockey Tour (5.-8. listopadu) si mohou premiérový start v národním týmu připsat brankář Dominik Furch, obránce Radim Šimek a útočníci Dominik Kubalík, Daniel Přibyl a Jan Hruška.



Poprvé od světového šampionátu v roce 2009 se v reprezentaci objeví útočník Rostislav Olesz. Ještě o rok déle v ní chyběl obránce Tomáš Kundrátek, jenž se v létě vrátil ze zámoří do Evropy. Čtyři roky v českém výběru nebyl útočník Marek Kvapil.

Vůjtek, který na střídačce národního týmu v létě nahradil Vladimíra Růžičku a čeká ho první akce ve funkci, do nominace zařadil dva brankáře, deset obránců a patnáct útočníků.

Vůjtek nominoval na Karjalu pět nováčků
Video se připravuje ...

Sedmadvacet hráčů místo obvyklých 25 má k dispozici i proto, že před listopadovým turnajem a krátce po něm se uskuteční zápasy 2. kola play off Ligy mistrů za účasti Litvínova, Sparty a Liberce. Z těchto klubů si Vůjtek s asistenty Josefem Jandačem, Jiřím Kalousem a Jaroslavem Špačkem vybral pět hráčů, mistrovský Litvínov ale žádný z nich nezastupuje.

Většina nominovaných hráčů - třináct - působí v domácí extralize, dvanáct v KHL a dva ve Švédsku. Hned trojici hokejistů si Vůjtek vybral z Omsku (Furch, Michal Kempný, Vladimír Sobotka) a z Liberce (Šimek, Michal Birner, Michal Řepík).

Turnaj Karjala se uskuteční od 5. do 8. listopadu. Český tým do něj vstoupí zápasem v Örnsköldsviku proti Švédsku, následně se přesune do Helsinek.

Nominace:

Brankáři: Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL), Dominik Furch (Omsk/KHL),

obránci: Matěj Stříteský, Marek Trončinský (oba Mladá Boleslav), Vladimír Roth, Milan Doudera (oba Třinec), Jakub Jeřábek (Plzeň), Radim Šimek (Liberec), Michal Kempný (Omsk/KHL), Jan Kolář (Chabarovsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Riga/KHL), Jakub Krejčík (Örebro/Švéd.),

útočníci: Michal Birner, Michal Řepík (oba Liberec), Jan Buchtele, Daniel Přibyl (oba Sparta), Jan Kovář, Tomáš Filippi (oba Magnitogorsk/KHL), Dominik Kubalík (Plzeň), Rostislav Olesz (Vítkovice), Jan Hruška (Kometa Brno), Vladimír Sobotka (Omsk/KHL), Roman Horák (Podolsk/KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL), Marek Kvapil (Záhřeb/KHL), Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud