Miroslav Horák
14. ledna 2016 • 18:30

Jágrův návrat do repre má zelenou. Jandač tuší, kudy vede cesta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Jaromíra Jágra do reprezentace je opět žhavé téma. Znovu vytrysklo na světlo nyní, kdy je jasné, kdo povede národní tým pro zářijový Světový pohár v Torontu. Josef Jandač v rozhovoru pro deník Sport vysvětluje, jak se k celé věci postaví.



Jisté je, že s nejlepším českým střelcem nejen historie, ale i aktuální sezony NHL, bude trenér mluvit. V podstatě záleží jen na tom, jak se k předpokládané nabídce číslo 68 postaví.

„S Jardou potřebuju mluvit a probrat všechny věci. Teprve potom se můžu vyjádřit víc,“ reaguje Jandač na otázku, zda napíše Jágra na úvodní seznam hráčů, který je třeba do zámoří poslat první březnový den. Na něm bude 14 hráčů do pole a 2 brankáři, zbytek týmu se oznamuje na začátku června.

Tím pádem podle nově jmenovaného šéfa střídačky reprezentace není nutné na Jágra tlačit. Času je dost. „Ono není problém ho na první list nenapsat, ale v případě jeho chuti a zájmu hrát ho dopsat dodatečně. Složitější a krkolomnější věc je to z důvodu termínu Světového poháru. Hráči kvůli turnaji budou muset uzpůsobit přípravu, byť asi ne nějak zásadně. Ale zrovna tohle může hrát roli v Jardově rozhodování,“ myslí si kouč, že číslo 68 může zvažovat účast z tohoto důvodu.

Voráček má vlohy lídra, jako kapitán je dobrá volba, říká Jandač
Video se připravuje ...

A co fakt, že už se Jágr rozloučil s reprezentací? „To všichni víme a je to fakt. Jak Jardu známe, aby své rozhodnutí změnil, musí vědět, zda se dokáže na turnaj připravit, aby nehazardoval se svým jménem. Pakliže uvěří tomu, že by byl na ledě platným hráčem, pak je šance, že nám pomůže. Jarda si na sebe klade vysoké nároky, těžko by se asi smiřoval s tím, že by hrál průměrně,“ pokračuje Jandač.

Svůj zájem pozvat největší zdejší hokejovou ikonu na World Cup nezastírá. „Patří k našim nejlepším hráčům v NHL. Věk nezastavíte, ale je to jednorázový turnaj, pár zápasů. Jde především o jeho chuť a připravenost po fyzické stránce,“ dodává Josef Jandač.

Obsáhlý rozhovor s Josefem Jandačem čtěte v pátečním deníku Sport! 

Jandač: Simon dobře bruslí, na mezinárodní scénu má parametry
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud