15. ledna 2016 • 04:55

Vůjtka mrzí Světový pohár, ale s koncem počítal. Co řekl Jandačovi?

Autor: asu, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to dost nečekaná zpráva, kterou ve čtvrtek odpoledne hokejový svaz rozeslal médiím tiskovou zprávou. Kouč Vladimír Vůjtek po sezoně u reprezentace skončí a nahradí ho dosavadní asistent a kouč Sparty Josef Jandač. „Měl jsem podepsanou smlouvu jen na rok, tušil jsem to,“ řekl Vůjtek v rozhovoru pro deníku Sport.



Podle veterána Vůjtka , který vloni nahradil Vladimíra Růžičku , se k celé věci schylovalo delší dobu. „Měl jsem skončit po mistrovství světa. V podstatě se celou dobu počítalo s tím, že to po mně převezme někdo z mého realizačního týmu,“ přiznal uznávaný odborník.

O tom, že vedení svazu vybralo jako jeho nástupce právě Josefa Jandače , ho informoval Tomáš Král ve středu, tedy den předem. A jestli bude Vůjtek pokračovat třeba v roli asistenta, se prý při dlouhém telefonátu neřešilo. „My jsme se bavili spíš o dodržení mé smlouvy, o další budoucnosti už jsme se moc nebavili,“ prozradil Vůjtek, kterého mrzí, že jako kouč nebude u Světového poháru v Torontu.

Vůjtek: Nevím, jakou léčebnou kúru Červenkovi lékař doporučil
Video se připravuje ...

„No tak samozřejmě, ale na druhé straně jsem měl smlouvu podepsanou na rok. Já jí hodlám dodržet. O Světovém poháru v ní nic napsáno nebylo, ani jsem s ním při podpisu smlouvy nepočítal,“ přiznal 68letý trenér.

Se svým jmenovaným nástupcem Josefem Jandačem, už prý i mluvil. „Řekli jsme si, že budeme pokračovat dál jako doteď. Pracujeme na společné věci. Já už jsem přece při nástupu říkal, že jsem kolektivní hráč a na tom se nic nemění,“ vyhlásil Vladimír Vůjtek.

Celý rozhovor s Vladimírem Vůjtkem čtěte v pátečním Sportu! Elektronickou verzi si můžete zakoupit ZDE »

Trenérské trio Josef Jandač, Jaroslav Špaček a Vladimír Vůjtek se radí na střídačce české reprezentace.
Trenérské trio Josef Jandač, Jaroslav Špaček a Vladimír Vůjtek se radí na střídačce české reprezentace.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud