Pavel Ryšavý
Premium
20. dubna 2018 • 18:30

K reprezentaci se připojil nováček Rittich: NHL? Odejít ven se mi vyplatilo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po jedné kompletní sezoně v extralize podepsal David Rittich (25) smlouvu s Calgary. Výsledek? První rok farma. Druhý, nakonec stabilní dvojka za Mikem Smithem, nejlepším brankářem NHL v práci s hokejkou. Ve středu se poprvé objevil na tréninku národního týmu. „Kdybych řekl, že jsem se sem přijel jen vyprdět, asi moc dobré by to nebylo. Jsem tady, abych si vybojoval místo. Bude pro mě čest natáhnout na sebe dres se státním znakem,“ hlásí nováček na kempu. V rozhovoru se mimo jiné rozhovořil o reprezentaci, Calgary, týmové brankářské jedničce i o farmě.



Mezi čtyřmi brankáři na tréninku českého týmu jste Davida Ritticha našli docela rychle. Maska s ohnivými symboly Calgary svítila na ploše jenom jedna. K reprezentaci se odchovanec Jihlavy, který chytal extraligu za Mladou Boleslav, připojil až v průběhu kempu před Carlson Hockey Games, protože ho klub poslal po konci NHL ještě na farmu. Klasika, aby si nemyslel, že dostane něco zadarmo. 

Jak jste se po letu z Ameriky cítil na ledě?
„Trénink hodnotit ani nemůžu, spíš šlo o to, abych se vypotil a šel se vyspat, abych se dostal z časového posunu. Věřím, že postačí pár dní a vrátím se do normálu.“

Do branky v Calgary jste se v sezoně dostal na 21 zápasů, stal jste se dvojkou týmu, udělal další krok nahoru. Máte teď přesně to, proč jste do Ameriky odešel?
„Ano, teď je přesně ten čas si říct, že jsem udělal s odchodem do Ameriky dobré rozhodnutí. Byla to dobrá volba. Po sezoně v Mladé Boleslavi se objevila šance, já řekl ano a v létě 2016 jsem tam odletěl. Teď vidím, že se mi to vyplatilo.“

Hučeli do vás lidi okolo, ať neblázníte, že po první celé sezoně v extralize je na to brzy a lepší bude si udělat jméno nejdřív doma?
„Bylo to tam taky. Ale tohle rozhodnutí bylo jenom na mně a vyšlo.“

Jak těžké bylo se prokousávat do NHL přes farmu ve Stocktonu, který kvůli gangům a vysoké kriminalitě rozhodně není nejlepším místem pro život?
„Upřímně? Tohle bylo peklo. Ale zvládli jsme to, bydleli za městem, kde to bylo docela fajn. Nepřijel jsem ale nikam proto,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud