Premium
31. července 2018 • 12:53

Obtížné hledání asistenta, Říhovi padl Hamr. Jaké má možnosti teď?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Miloš Říha, Robert Reichel a dál? Vedení národního mužstva stále pracuje na složení trenérského týmu a faktem je, že zaknihování nejbližších spolupracovníků drhne. Nevyšel ani poslední plán s angažováním Radka Hamra, bývalého obránce reprezentace, Sparty či Färjestadu, jenž má nyní velké renomé a uplatnění ve Švédsku. „Nemám pocit, že by kluci nechtěli trénovat národní tým. Spíš naopak. Ale jsou většinou někde zaměstnaní," říká Říha v rozhovoru, který najdete v placené části článku.



Tahle hokejová armáda se nerodí snadno. Vzpomeňte, jak dlouho trvalo, než elitní tým České republiky našel vyvoleného za Josefa Jandače , jenž se po dvou letech marného dobývání světové medaile vydal do Magnitogorsku. Říha byl až třetí či čtvrtou volbou, zataženo je i nad doladěním trenérského týmu.

V druhé půlce srpna (20. až 25.) se v Přerově sejde na pár dnů ekipa hráčů, s nimiž Miloš Říha počítá pro rozjezd nové epochy českého hokeje. V rodišti 59letého trenéra se zdaleka neukážou všichni ti, na nichž zvučný trenér míní stavět – v tu dobu už totiž poběží KHL.

Otázkou je, zda u toho bude i dostatečný počet koučů.

Jistě, když Miloš Říha na place zavelí, nemáte pocit, že by kolem sebe potřeboval houf asistentů. Dunivý hlas kmeta s bohatými zkušenostmi z tuzemska a všech koutů východní části Evropy má váhu.

Pravdou je rovněž to, že k ruce bude mít Roberta Reichla , zlatého kapitána, ikonu tolik úspěšné generace z přelomu tisíciletí. Jde o velké jméno, nicméně v branži bez pronikavého úspěchu. Byl to Říha, kdo litvínovského patriota vytáhl z odpočinku zpět na scénu velkého hokeje. Potřeboval jméno, i kvůli veřejnosti, a získal jej.

Reichel k ruce bude, o tom není sporu, jeho rady mají sílu, herní cit a myšlení měl vynikající, koncovku rovněž, k tomu vůdcovské schopnosti do kabiny. To se vždy hodí. Ale není to kouč v pravém slova smyslu, v extralize vedl Litvínov jen epizodně.

Reprezentace podle mínění Sportu potřebuje silného experta, ideálně se specializací na defenzivu a její propojení s útokem. Sázka na Radka Hamra měla svoje opodstatnění. Ačkoli 44letý bývalý reprezentační bek dosud nevedl tým jako hlavní šéf,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud