11. listopadu 2018 • 17:09

Střelec Kubalík o skolení sborné: Hattrick Rusákům? Snad není poslední

Autor: iSport.cz, ok
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruskou krasojízdu zhatil třemi přesnými ranami. Český střelec Dominik Kubalík sehrál významnou roli v závěrečném duelu národního týmu na Karjala Cupu proti Rusku, když pomohl hattrickem výběru kouče Miloše Říhy k vítězství 5:2. Dvaadvacetiletý rodák z Plzně byl z výkonu proti velkému rivalovi Česka nadšený. "Doufám, že není v reprezentaci poslední. Užívám si to, je to pro mě samozřejmě speciální večer. Navíc při výhře nad Rusáky, což se moc často nestává,“ usmíval se útočník Ambri-Piotta.



Po dvou zklamáních si krásně spravili chuť. Čeští hokejisté sice kvůli porážce se Švédy (2:3) a Finy (0:3) skončili na první reprezentační misi v rámci Euro Hockey Tour poslední, závěr si však pořádně osladili. Skalp Rusů jim opět vykouzlil úsměv na tváři. „Jsem rád, že nám to takhle vyšlo a napravili jsme trošku to, co se nám ty první dva zápasy nepovedlo," řekl po utkání Dominik Kubalík , hlavní strůjce českého vítězství nad týmem, který ovládl finský turnaj.

Výhra nad sbornou se ale nerodila lehce. Po první třetině reprezentace prohrávala 1:2. "Byl to samozřejmě těžký zápas. Nevstoupili jsme do něj dobře a po první třetině to rozhodně nebylo, co bychom chtěli hrát. Ale myslím si, že jak jsme dali první gól, tak jsme jim narušili, co chtěli hrát oni,“ myslel si Kubalík. „Snažili jsme se hodně přerušovat hru, což na ně platí, protože oni jak se rozjedou, tak se těžko zastavují. Právě to se nám povedlo, Patrik Bartošák nás podržel senzačními zákroky. Jsem rád, že jsme po týmovém výkonu vyhráli," přidal chválu střelec hrající ve Švýcarsku.

Oproti nepovedenému zápasu s Finskem, ve kterém Češi nestíhali, měl národní tým viditelně lepší pohyb. "Proti Rusku nám to určitě sedlo víc. Šli jsme do toho s lepším pohybem, což myslím, že je alfa a omega celého týmu. Když se dobře hýbeme, tak věřím, že můžeme hrát s každým a každého porazit, což se dnes ukázalo. S Finy ten pohyb nebyl. Těžko se vám zakládá útok, když jste všude pozdě,“ měl jasno Kubalík.

Proti sborné však české mužstvo nastoupilo jako vyměněné. „V neděli se to otočilo. Měli jsme i štěstí, byly tam situace, kdy Rusové mohli dát góly, ale Patrik Bartošák nás podržel. A nám to tam naštěstí napadalo," vyzdvihl bývalý hráč Plzně ještě jednou výkon reprezentačního gólmana, který čelil 23 soupeřovým zákrokům.

 A jak se Kubalík ohlíží za již uplynulou úvodní sezonní misí pod novým trenérem Milošem Říhou? "První zápas jsme i přes prohru odehráli velice dobře. Ve druhém tam nebyl pohyb, což bylo to nejdůležitější. S Ruskem jsme to odehráli velice slušně, napadaly nám tam góly a dokázali jsme velice dobře bránit v předbrankovém prostoru. Dojmy mám tedy jedině pozitivní. Věřím, že tak jako v neděli budeme pokračovat dál," řekl nejlepší český střelec na Karjala Cupu.

Góly

Domácí: 11:28. Řepík, 21:16. D. Kubalík, 33:40. D. Kubalík, 58:59. R. Pavlík, 59:28. D. Kubalík

Hosté: 02:45. Kaprizov, 16:10. Alexej Vasilevskij

Sestavy

Domácí: Bartošák (Hrubec) – Nakládal (C), Štencel, M. Doudera, J. Kolář (A), Zámorský, Jordán, D. Musil, J. Krejčík – Tomášek, Nestrašil, Sekáč – D. Kubalík, R. Hanzl, R. Pavlík – Řepík (A), Horák, Červený – H. Zohorna, R. Zohorna, R. Kousal.

Hosté: I. Sorokin (Konovalov (A)) – Nestěrov, Blažijevskij, Antipin, Alexej Vasilevskij, Barancev, Jelesin, Pedan, Zub – Kaprizov (A), Loktionov, Grigorenko – Kuzmenko, Byvalcev, I. Michejev – Slepyšev, Zernov, Golyšev – Tělegin, Kadějkin (C), Ketov – Šalunov.

Rozhodčí

Heikkinen, Vikman – Koskela, Niittylä

Stadion

Hartwall Aréna

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud