17. dubna 2019 • 19:25

Česko - Německo 5:4. Přetahovanou rozsekl Mertl, Beránek má premiérový gól

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté zdolali v duelu Euro Hockey Challenge v Karlových Varech Německo 5:4 a po dvojzápase s Rakouskem (3:1, 5:4 po samostatných nájezdech) vyhráli i třetí zápas v závěrečné přípravě na květnové mistrovství světa na Slovensku. Odveta se hraje ve čtvrtek opět v Karlových Varech od 17:20.



Český tým začal aktivně a první šanci měl Beránek. V pátém minutě při Wissmannově vyloučení pomohla brankáři Strahlmeirerovi po ráně Zámorského levá tyč. V čase 5:18 už se Říhův výběr radoval. Krejčíkovu střelu německý gólman vyrazil nad sebe a puk mu zapadl za záda a za brankovou čáru. Za 18 sekund to bylo 2:0. Fořt nejdříve Strahlmeirera u pravé tyče neprostřelil, ale následně objel branku a předložil kotouč Kolářovi, který snadno zvýšil.

Vzápětí šel pykat za faul vysokou holí na Wohlgemutha na dvě plus dvě minuty Řepík a hosté toho využili k vyrovnání. Bergmann se poté, co jeho první střela skončila mimo a po odrazu od zadního mantinelu neuspěl z dorážky Pföderl, napodruhé trefil. V polovině úvodní části se opět Bergmann po tlaku Němců pět vteřin po Řepíkově návratu z trestné lavice dostal k dorážce a upravil na 2:2.

Čeští hokejisté se radují ze vstřelené branky proti Německu
Čeští hokejisté se radují ze vstřelené branky proti Německu

Němci byli při chuti a Kováře otestoval Pföderl. Ve 14. minutě vrátil českému týmu vedení Tomášek, který na pravému kruhu oklamal Wagnera a střelou zápěstím prostřelil Strahlmeirera. V 18. minutě měl šanci karlovarský útočník Beránek, který se radoval až 40 sekund před koncem první části. Z rohu nahodil puk, německý gólman si jej srazil betonem za záda a Beránek v šestém zápase v reprezentaci oslavil první gól.

V úvodu druhé části se Němci ubránili při Daschnerově trestu a ve 25. minutě snížili, když se Nowak od modré čáry trefil do pravého horního rohu Kovářovy branky. Český gólman podržel tým po Michaelisově pokusu. Češi odpověděli pokusy Kubalíka, Hynka Zohorny, Řepíka, Tomáška a Sekáče. Ve 35. minutě mohl vyrovnat osamocený Kurth, ale Kovář skvěle zasáhl lapačkou. Vzápětí ujel Tomášek, ale Strahlmeier jeho blafák do bekhendu vykryl. V další dobré pozici minul Kubalík.

Boj v závěrečné části dlouho žádné šance nenabídl. Říhův tým se před její polovinou ubránil při trestu Tomáše Zohorny a oslabení zkrátil faul Tuomieho. Následnou přesilovku využil Mertl, který si vybruslil před branku a bekhendem vyzrál na Strahlmeiera. Při Mertlově trestu v čase 56:12 ještě zdramatizoval závěr Michaelis, ale Češi těsný náskok uhájili.

Góly

Domácí: 05:18. Krejčík, 05:36. Kolář, 13:58. Tomášek, 19:20. Beránek, 51:16. Mertl

Hosté: 07:26. Bergmann, 09:31. Bergmann, 24:45. Nowak, 56:12. Michaelis

Sestavy

Domácí: Kovář (Bartošák), Polášek "A", Zámorský, Kolář "C", Kundrátek, Krejčík, Pavlík F., Jordán, Mozík – Kubalík, Hanzl, Řepík "A" – Sekáč, Zohorna T., Zohorna H. – Červený, Fořt, Tomášek – Zdráhal, Mertl, Beránek – Rousek

Hosté: Strahlmeier (Neiderberger) – Schopper, Daschner, Weber, Nowak "A", Krupp, Bittner, Wagner, Wissmann – Bergmann, Michaelis, Pföderl – Wohlgemuth, Noebels "A", Elsner – Tuomie, Loibl, Bokk – Höfflin, Fauser "C", Kurth – Ziegler

Rozhodčí

Hribik, Pešina – Hynek, Zíka

Stadion

KV Arena

Návštěva

5238 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud