Premium
22. června 2019 • 04:55

Říha neskončí. Podpásovka, ale i motivace, říkají o „finské cestě“ experti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nestává se, že by Česko rok dopředu vědělo, kdo bude nový trenér národního týmu. Když prezident svazu Tomáš Král oznámil na tiskové konferenci, že po Miloši Říhovi přijde za rok Filip Pešán, současného kouče to zdrtilo. Hlavně proto, že prý o konci nevěděl. „Věřím tomu, že si Tomáš Král s Říhou před rokem řekli, že půjdou společně dvouletou cestou a pak se to předá jinému. To má logiku. Ale nebylo nutné přijít s nástupcem zrovna teď,“ komentuje akci bývalý trenér Marek Sýkora. Jak se na situaci dívá kouč Jiří Šejba a jak to funguje ve Finsku? Čtěte v zamčené části článku.



V půlce června se nic podstatného nemělo v českém hokeji dít. Zásadní věci se vyřešily tím, že vedení rok dopředu oznámilo, jak na trenérský trůn usedne po MS 2020 ve Švýcarsku Filip Pešán. Ten současně dostal i pozici šéftrenéra po Slavomíru Lenerovi .

Svazové špičky zmizely na dovolenou. Pomalu se rozjížděl krátký letní režim, kdy hokej spí. Miloš Říha svým rozhovorem v Lidových novinách ale do poklidného rozmrzlého rybníku hodil velký balvan. Nebo spíš skálu.

Pustil ven svoje emoce. Cítil se dotčený, že s ním nikdo neprobíral, že po dvou letech, až vyprší smlouva, skončí. „Za to, co jsme do toho dali, jsme dostali od českého hokeje takovýto pohlavek. Dost mě to mrzí. Hlavně to přišlo po schůzi, kde se nic neřešilo a jen se ustavil aktuální realizační tým,“ stěžoval si.

Fakt, že končí, ho trápí. V emocích mluvil i o tom, že klidně může skončit rovnou. Hokejový svaz tenhle scénář ale jasně dementoval. Říha žádost Sportu na rozhovor, kde by svoje postoje mohl víc vysvětlit, odmítl, protože vyrazil do zahraničí.

Sýkora: Chce to omladit, ale...

„Necítíte se dobře, to je jasné. Když víte, že ať budete mít úspěch, nebo ne, jde po vás další trenér? On se může bavit s vašimi hráči o budoucnosti.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud