10. listopadu 2019 • 19:46

Severské derby vybojovali na Karjale Finové, Švédsko končí poslední

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finští hokejisté vyhráli na závěr domácího turnaje Karjala v Helsinkách nad Švédskem 2:1 a skončili druzí za českým týmem. Úřadující mistři světa získali do 26. minuty dvoubrankový náskok, Švédové už jen zkorigovali výsledek a obsadili poslední místo.



Finové se ujali vedení ve čtvrté minutě, kdy se obránce Lehtonen šikovně uvolnil a překonal Reideborna. Domácí před 12.443 diváky přečkali dvě oslabení při vyloučeních Nikkiläho a Lindbohma.

Sami ve 26. minutě při Brodinově trestu udeřili. Po Turunenově přihrávce doklepl puk do odkryté branky Aaltonen. Finové se ubránili i při dalším oslabení a v polovině utkání mohli zvýšit, ale Švédům pomohla po Manninenově střele tyč.

Vzápětí snížil Alsing, který se po Bertilssonově přihrávce trefil z pravého kruhu. Vzápětí byl blízko vyrovnání Dahlbeck, ale zamířil jen do tyče. Ve 46. minutě Reideborna překonal Suomi, ale po trenérské výzvě švédského kouče Garpenlöva sudí Jeřábek se Šírem nakonec gól neuznali kvůli zákroku na švédského gólmana. Těsný náskok domácí uhájili do konce.

Góly

Domácí: 03:46. Lehtonen, 25:28. M. Aaltonen

Hosté: 31:53. Alsing

Sestavy

Domácí: Säteri (Olkinuora) – Hietanen (A), Lehtonen (A), Pokka, Nikkilä, Vainio, Lindbohm, Niemelä, Eronen – Puljujärvi, Manninen, Pesonen – Hartikainen, M. Aaltonen, Turunen – Ilomäki, Tyrväinen, Suomi – Anttila (C), Lammikko, Haapala.

Hosté: Reideborn (Hellberg) – Nilsson, Wikstrand, Hansson, Dahlbeck (C), Alsing, Bertilsson – Lindqvist, Berglund (A), Friberg – Zaar, Händemark, Sylvegård – C. Klingberg (A), O. Lindberg, Sundström – Brodin, L. Johansson, Bromé.

Rozhodčí

Jeřábek, Šír (oba Česko) – Nikulainen, Pekkala (oba Finsko)

Stadion

Hartwall Arena, Helsinky (kapacita 13.349 míst)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud