13. prosince 2019 • 13:16

Horváth trénoval s nároďákem: Helmu i brusle mám… Dostanu šanci?

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl sice na hlavě helmu, ten specifický úsměv ale musel dozajista poznat každý Plzeňák. Před pátečním duelem hokejové reprezentace s Finskem v Plzni (4:3 v prodloužení) měli Češi na hřišti zajímavé zpestření. Bývalý fotbalista Pavel Horváth nazul brusle a v plné hokejové zbroji se zúčastnil předzápasového rozbruslení. Legendární záložník plzeňské Viktorky by jako velký hokejový fanoušek rozhodně chtěl nastoupit i proti seveřanům, vítězství nad mistry světa ale sledoval už jen na tribuně.



Reprezentační borci, pozor! O místo v sestavě kouče Miloše Říhy se zajímá jedno zvučné jméno. Někdejší vynikající fotbalista Pavel Horváth možná i lehce překvapil některé hráče národního týmu, když ho po příchodu do šatny spatřili, jak si obléká výstroj i reprezentační dres přes hlavu. A to nebylo všechno. Vítěz pěti ligových titulů s Čechy dokonce vyrazil na led, aby se s nimi pořádně rozehřál před bitvou s Finy.

 

S reprezentačním kapitánem Milanem Gulašem i ostatními hokejisty, které Horváth dobře zná z dob, kdy hráli v plzeňské Škodovce, si vyměňoval úsměvy od ucha k uchu. Zápas proti Suomi si čtyřiačtyřicetiletý matador nakonec nezahrál, neobvyklý zážitek si ale rozhodně velice užil. Hned po převléknutí do civilu totiž začal na svém twitterovém účtu psát o své vášni k hokeji a pomýšlet o nové kariéře v hokejové reprezentaci.

„Jedna sezóna mi skončila, druhá mi začíná! Nejsem excelentní bruslař, ale hokej miluju a je to můj doplňkový sport už léta. Dres i helmu už mám… Mohu si dělat naději na nominaci do národního týmu?“ Horváth byl šťastný a velice vděčný hokejové reprezentaci za "exkluzivní zážitek".

Současný trenér B-týmu Plzně by se podle svého příspěvku evidentně nebránil dodatečné pozvánce. Extraligový král Gulaš nejede, kouč Říha má tedy nyní možnost vzít s sebou do Moskvy tajnou zbraň, která má velkým hlad po hokeji.     

 

Góly

Domácí: 05:54. Zaťovič, 09:44. Sekáč, 17:10. Sedlák, 60:23. Sedlák

Hosté: 12:02. Björninen, 51:30. Lammikko, 59:12. Savinainen

Sestavy

Domácí: Will (Hrubec) – Jeřábek (A), Šustr, J. Krejčík (A), Moravčík, Klok, Mozík, Hrbas, Pyrochta – Zaťovič, Filippi, Gulaš (C) – A. Nestrašil, Sedlák, Jaškin – Sekáč, Horák, Tomášek – O. Beránek, Rousek, Lenc – R. Zohorna.

Hosté: Laurikainen (Tuohimaa) – Koivisto, Pokka, Melart, Kemiläinen, Friman, Eronen, Reunanen – Savinainen, Lammikko, Puljujärvi – Palmu, Siikonen, Ju. Nättinen – Suomi, Paajanen, Puustinen – Sallinen, Björninen, Karjalainen.

Rozhodčí

Sjöqvist, Öhlund – Ondráček, Špůr

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň

Návštěva

6988 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud