Zdeněk Janda
10. února 2020 • 10:50

Co ukázaly Švédské hry: brankáři i pan Nezastupitelný. Pozor na fauly

Vstoupit do diskuse
0
  • Čeští hokejisté oslavují branku Jakuba Fleka do ruské sítěČeští hokejisté oslavují branku Jakuba Fleka do ruské sítěFOTO: Michal Beránek / Sport

    Solidně šlapající obrana, tradičně silní brankáři i tradičně zbytečné fauly. Čeští hokejisté zvládli Švédské hokejové hry se dvěma výhrami, tým příkladně bojoval a udržel vedení v celé Euro Hockey Tour. Co všechno předposlední turnaj před MS v hokeji 2020 ukázal?

  • Okleštěný tým se držel

    Český kapitán Jan Kovář dovedl svůj tým k výhře nad FinskemFoto Reuters

    I když mužstvo nebylo v nejsilnějším složení, omluvenky byly znát, tak hráči, kteří se dostali do výběru, předvedli na ledě maximum. Chtěli dokázat: I my to umíme! Tým se držel velmi dobře, hrál nad možnosti. Jasným lídrem byl Jan Kovář, v současnosti pan Nezastupitelný.

  • Na gólmany je spolehnutí

    Dominik Furch byl na střelu Jereho Innaly z ostrého úhlu připravenýFoto Michal Beránek (Sport)

    Roman Will i Dominik Furch prokázali kvalitu, působení v elitní švédské lize je na nich znát. Will si drží skvělou výkonnost v národním týmu celou sezonu, Furch do něj naskočil po odmlce, ale rychle se adaptoval. V poslední době je zřejmé, že na tomhle postu Češi nemají problém.

  • Obrana pracovala solidně

    Český obránce Jakub Jeřábek si hlídal finského útočníka Janiho LajunenaFoto Michal Beránek (Sport)

    Defenziva obstála, nevyráběla žádné velké minely. Jakub Jeřábek, Jakub Krejčík nebo Michal Moravčík jsou jistoty. Po delší době se v reprezentaci objevil Libor Šulák. Také on zahrál, co se od něj čekalo. Skvělý bruslař zezačátku lítal až moc, pak se zklidnil.

  • Spasitel Košťálek

    Jan Košťálek dal proti Rusku dva gólyFoto Michal Beránek / Sport

    V sezoně se zdálo, že mu reprezentace není souzená. I před švédskou akcí si do něj kouč Miloš Říha rýpnul, že si myslí, že se zase omluví… Ovšem sparťanský bek Jan Košťálek to vzal jako motivaci, proti Rusům trefil prodloužení vteřinu před koncem! Prokázal střeleckou formu z extraligy.

  • Pozor na fauly

    Čeští hokejisté smutní po smolné porážce 1:2 se Švédy na úvod Beijer Hockey GamesFoto Michal Beránek / Sport

    Je to obehraná písnička. Češi dlouhodobě na mezinárodní úrovni mívají hodně faulů. I na Švédských hrách to bylo znát. Což o to, oslabení šlapalo dobře, ale znáte to. Čím více faulů, tím se kupí únava hráčů, kteří v oslabení nastupují. A ještě jedna věc – lépe by mohly fungovat přesilovky.

  • Flek ukázal, že na to má

    Jakub Flek srovnal gólem v první třetiněFoto Michal Beránek / Sport

    Karlovarský útočník Jakub Flek ve 27 letech poprvé nakoukl do národního týmu a počínal si stejně jako v lize. Nebojácně, věřil si. Skvěle se pohyboval, odvedl spoustu práce. Proti Rusům si připsal i premiérový gól, pak suverénně proměnil závěrečný nájezd. Jednoznačně si řekl o další šanci.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud