7. března 2020 • 10:00

Velmoci v plné palbě, jak by vypadaly soupisky? Prim by hrál i C tým Kanady

Vstoupit do diskuse
0
  • Jak by vypadaly snové formace národních týmů? Švédská vyrovnanost, elitní Kanada i sniper Ovečkin s brankářem VasilevskýmJak by vypadaly snové formace národních týmů? Švédská vyrovnanost, elitní Kanada i sniper Ovečkin s brankářem VasilevskýmFOTO: Koláž iSport.cz

    Koho by vybraly na olympiádu Rusko, USA, Švédsko, Finsko a Kanada, kdyby měly volnou rukou? Kdo by spoléhal na drtivý útok a kdo zase na vyrovnanou obranu? Jak by vypadala elitní formace a B i C tým Kanady? Zkusili jsme si pohrát, jak by soupisky vypadaly teď. Velká akce chybí.

     

     Jak jsme vybírali sestavy:  


    Neřešili jsme aktuální zranění, ale posuzovali ideální stav, kdyby byli všichni nejlepší hráči v tuto chvíli zdraví. Snažili jsme se zachovat vazby, které využívaly národní týmy na minulých akcích, nebo fungují teď v klubech, aby se výběr blížil co nejvíc reálné situaci. Všechno je ale samozřejmě jen zábavná hra.

  • Spojené státy americké

    Americký útočník Patrick Kane si po dlouhé době nezahraje play off NHL. Zahraje si na světovém šampionátu?Foto Profimedia.cz

    V NHL mají aktuálně 210 hráčů, Američané opravdu mají kam sáhnout. Na světové turnaje vždy vozí nabité výběry, medaili z olympiády brali naposledy ve Vancouveru 2010. Tenhle tým by zezadu jistila dvoumetrová věž Ben Bishop, obraně by šéfoval zkušený Ryan Suter, doplněný o budoucího držitele Norris Trophy pro nejlepšího beka NHL Johna Carlsona a mladé dravce. Útok by řídilo duo bombarďáků Auston Matthews – Patrick Kane. A další lajny? Hrát proti nim by bolelo.

    Sestava USA: V NHL mají aktuálně 210 hráčů, Američané mají opravdu kam sáhnoutFoto deník Sport
  • Rusko

    Alexandr Ovečkin. Elitní ruský snajpr by zabral místo v první formaciFoto Profimedia.cz

    Nejlepší střelec posledních let vpředu, nejlepší brankář této doby vzadu. Alexandr Ovečkin a Andrej Vasilevskij. I jinak by ale ruská sestava byla pořádně nabitá. Hlavně pravá křídla jsou exkluzivní. Vedle Ovečkina ještě Nikita Kučerov, Vladimir Tarasenko a možná nejlepší hráč mimo NHL Kirill Kaprizov. Jinak Rusy trápí nedostatek top centrů: Jevgenij Kuzněcov, Jevgenij Malkin a pak dlouho nic. Snažili jsme se také zohlednit ruskou slabost brát hráče ze své KHL. Slabinou by mohla být obrana.

    Sestava Ruska: Nejlepší střelec posledních let vpředu, nejlepší brankář této doby vzaduFoto deník Sport
  • Švédsko

    Švédové mají extrémně vyrovnaný tým, dominovali by hlavně z hlediska obranyFoto Profimedia.cz

    Také u Švédů se těžko hledá slabé místo. Naprosto dominantní by však za nás měla být jejich obrana. Všichni vybraní beci hrají ve svých klubech klíčové úlohy. Útok je pak přehlídkou rychlosti, šikovnosti, ale také zodpovědné hry. Také švédská ofenziva je mimořádně nabitá a nebylo snadné ji složit. Střelecký potenciál je obří, ještě třetí formace skrývá bodového Gabriela Landeskoga a 21letý dynamit v podobě Eliase Petterssona. Čtvrtá trojice pak zajistí bránění elitních řad soupeře.

    Sestava Švédů: U Švédů se těžko hledá slabé místo, naprosto dominantní by však měla být hlavně jejich obranaFoto deník Sport

  • Finsko

    Finský kapitán Marko Anttila patřil mezi hlavní zlaté hrdiny, všechny čtyři góly na turnaji si schoval až na play offFoto Barbora Reichová (Sport)

    Elitní dvě útočné lajny, to je koncentrace světové kvality. Ale jinak? Spíš tým bojovníků. Aleksander Barkov jako první centr je jasná volba, totéž snajpr Patrik Laine vedle něj. Druhá řada v kvalitě o nic nezaostává. Dál je to trochu slabší. Vidět je to také v obraně. Finové mají v celé NHL aktuálně jen sedm stabilně hrajících beků, z Evropy by dostal laso člen All Star týmu posledního MS Mikko Lehtonen. Branku by si vzal do své moci Tuukka Rask, jednoznačná jednička tohohle týmu.

    Sestava Finska: Dvě elitní útočné lajně, ale jinak spíš tým bojovníkůFoto deník Sport

  • Kanada

    Connor McDavid a Sidney Crosby v jedné lajně? Zatím nikdyFoto Profimedia.cz

    Víte, co je nejlepší, když procházíte kanadská jména? Že vlastně nemůžete sáhnout vedle. Dáte dohromady jeden tým, který prostě musí ovládnout každou mezinárodní akci, druhý, který by stoprocentně hrál o zlato a pak i třetí, který by měl na medaili. Vynechali jsme třeba Jonathana Huberdeaua, aktuálně čtvrtého muže produktivity NHL, chybí nám král na vhazování Ryan O‘Reilly i Jonathan Toews. Prostě jsme pro ně nenašli roli. Lídrem týmu by měl být jednoznačně Sidney Crosby, pan Vítěz! Nejlepší na tomhle týmu je, že by prakticky nešel ubránit. Síla je extrémní v každé formaci, v každé obraně. Soupeř by si možná připadal, že hraje oslabení celý zápas.

    Sestava Kanady: Víte, co je nejlepší, když procházíte kanadská jména? Že vlastně nemůžete sáhnout vedleFoto deník Sport

  • BONUS: Kanada B a C

    Ryan O´Reilly by patřil v kanadském výběru "B" k lídrůmFoto Profimedia.cz

     KANADA B 


    A dost řečí, o kanadském béčku, jak by asi vypadalo. Tady je! Mezi brankáři v NHL není zase tak extrémní rozdíl, tahle trojka by byla silná. Obrana? Dovedli byste o sestavě s Weberem, Doughtym a Ekbladem říct, že v ní najdete díru? Těžko. No a útok má v sobě extrémní sílu, i když jsme vynechali 13 jiných elitních jmen. O'Reilly umí všechno, co útočník umět má. Pokladem by mohla být formace Benn+Seguin+Hall, Toews je velký šéf. A jestli si myslíte, že čtvrtá lajna je údržba? Podívejte se, jak si pánové Konecny a Couturier vedou ve Flyers.

    Brankáři: Darcy Kuemper (Arizona), Braden Holtby (Washington), Mike Smith (Edmonton)

    Obrany: Shea Weber (Montreal), Shea Theodore (Vegas) -  Aaron Ekblad (Florida), Thomas Chabot (Ottawa) - Ryan Ellis (Nashville), Drew Doughty (Los Angeles) - Ryan Graves (Colorado)

    Útoky: David Perron (St. Louis), Ryan O'Reilly (St. Louis), Jonathan Huberdeau (Florida) - Jamie Benn (Dallas), Tyler Seguin (Dallas), Taylor Hall (Arizona) - Ryan Strome (NY Rangers), Jonathan Toews (Chicago), Ryan Nugent Hopkins (Edmonton) - Travis Konecny (Philadelphia), Sean Couturier (Philadelphia), Matt Duchene (Nashville) - Mathew Barzal (NY Islanders)

    Kanadský výběr C by táhla i dvojice Evander Kane (vlevo) Logan Couture (vpravo)Foto Profimedia.cz

     KANADA C 


    Na olympiádě v Pchjongčchangu se říkalo, jak Česko padlo s Kanadou „C“. Ne, tohle je Kanada „C“, daleko silnější sestava, než kterou se povedlo dát dohromady po Evropě. Obrana bude v defenzivě velmi přesná a tvrdá. Na přesilovku se dá využít bomber Parayko. A vlastně až když si projedete útok, zjistíte, kolik opravdu výjimečně dobrých hráčů Kanada má. Je jich ještě víc. Ve třetím útoku vidíte správně, Tom Wilson. Tenhle výběr by byl trochu tvrdší než dva předchozí, díky Wilsonovin, Kaneovi nebo Kadrimu i hodně otravný. Sílu má pořád hodně slušnou.

    Brankáři: Carter Hart (Philadelphia), Corey Crawford (Chicago), Tristan Jarry (Pittsburgh)

    Obrany: Jared Spurgeon (Minnesota), Darnel Nurse (Edmonton) - Colton Parayko (St. Louis), Samuel Girard (Colorado) - Matt Dumba (Minneosta), Jake Muzzin (Toronto) - Josh Morrisey (Winnipeg)

    Útoky: Tyler Toffoli (Vancouver), Logan Couture (San Jose), Evander Kane (San Jose) - Jonathan Marchessault (Vegas), Sean Monahan (Calgary), Mike Hoffman (Florida) - Tom Wilson (Washington), Ryan Getzlaf (Anaheim), Anthony Mantha (Detroit) - Jordan Eberle (NY Islanders), Nazem Kadri (Colorado), Jaden Schwartz (St. Louis) - Brayden Schenn (St. Louis)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud