Premium
16. května 2020 • 19:00

POLEMIKA: Určuje Pešánova nabídka Říhovi nový směr, nebo je laciná?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér hokejové reprezentace Filip Pešán nabídl svému předchůdci Miloši Říhovi, aby s ním byl na střídačce při srpnovém turnaji evropské Tour v Brně. Má to smysl? Experti na iSport premium rozebírají, zda jde o gesto směřující ke spojení hokejových mozků, které strádající český hokej potřebuje, nebo jde jen o snahu zaujmout a loučení by mělo proběhnout jinak a jinde.



Pavel Ryšavý

ANO, ukazuje to cestu

Možná si při tom nápadu klepete na čelo. Na co taková komedie? Proč tahat Miloše Říhu zpátky na turnaj, který se hraje v srpnu a nic neřeší? Navíc do něj půjdou hráči, kteří několik měsíců neodehráli zápas. Tým aby vybírala spíš kartářka než trenér. A kdo ví, jestli do haly pustí fanoušky. Bude to jen bezvýznamná čárka, pár pouťáků na rozehřátí. Všechno sedí. Jenže přece Pešánovo gesto vnímám jako důležitý krok. Tady vůbec nejde o to, aby Říha hokejové hry v Brně vyhrál, vyprášil Rusy, zmrazil Finy a znemožnil Švédy. Pešánův nápad beru hlavně jako dost podstatný symbol, že by se mohly měnit pořádky. V hokejovém prostředí totiž asi sotva najdete dva lidi s rozdílným přístupem k práci a pohledem na hokej než Pešána a Říhu. Akci s návratem starého barda na lavičku beru tak, že Pešán chce ukázat, že velká ega mají jít v českém hokeji stranou a on půjde příkladem.

Schválně, kolikrát jste slyšeli a četli, jak trenérské mozky v Česku musí spolupracovat? Zkoušet spolu nalézt další cesty? Máte pocit, že se tak opravdu děje? Určitě to nebude tak, že by nový reprezentační kouč chtěl s tím bývalým probírat každý týden svoje reporty. Ale tímhle nápadem mu vzdává úctu: „OK, třeba nesouhlasím s

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud