2. července 2020 • 20:23

Bizarní sestava snů podle fanoušků: Jágr, Gretzky a jinak samí Lotyši!

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlasování fanoušků o nejlepší hokejovou šestici všech dob ovládli legendární Kanaďan Wayne Gretzky, český útočník Jaromír Jágr a čtyři hráči z Lotyšska. Díky masivní podpoře krajanů v anketě vyhlášené mezinárodní federací IIHF doplnili ideální sestavu brankář Arturs Irbe, obránci Sandis Ozolinš, Karlis Skraštins a útočník Sergejs Žoltoks.



Nejproduktivnější hráči historie NHL Gretzky a Jágr dostali nejvíce hlasů, na dalších postech ale podle IIHF zaúřadovala vášeň lotyšských fanoušků. Irbe díky nim v anketě předčil Dominika Haška nebo Vladislava Treťjaka, v obraně se nedostalo na Zdena Cháru či Nicklase Lidströma. Žoltoks svedl o třetí místo v útoku velký boj a uhájil ho o pár hlasů před další lotyšskou legendou Helmutsem Balderisem.

Nebylo to poprvé, co lotyšští hokejoví příznivci dokázali něco podobného. Před pěti lety díky jejich podpoře vyhrál hlasování pro Utkání hvězd NHL mladý útočník Zemgus Girgensons z Buffala, jenž přitom v kanadském bodování daleko zaostával za hlavními hvězdami ligy.

Jaromír Jágr slaví vyhraný zápas nad Spartou s fanoušky
Jaromír Jágr slaví vyhraný zápas nad Spartou s fanoušky

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud