Ondřej Kuchař
Premium
14. října 2020 • 04:50

Pešán řeší kde vzít hráče na Karjalu. KHL se brání, co posily z NHL?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový národní tým řeší před úvodní mezinárodní akcí potíž: koho nominovat na blížící se Karjala Cup? Kouči Filipu Pešánovi komplikuje složení mužstva na reprezentační premiéru přerušení Tipsport extraligy i celková koronavirová situace v zemi. Budou moct přijet borci z KHL? A chce nový trenér povolat bardy z NHL, kteří mají momentálně volno? V článku iSport Premium se dočtete, jaká je současná složitá situace ohledně tvorby českého mužstva pro finský turnaj, který by měl začít již za tři týdny v Praze proti Švédům.



V záplavě nových vládních omezení se na první reprezentační akci ročníku trochu zapomíná. Kvapem se však blíží. Pouhé tři týdny zbývají do startu tradičního finského Karjala Cupu. Poprvé se v roli kouče národního týmu představí Filip Pešán. Tedy snad. Stále není stoprocentně jisté, zda turnaj vůbec proběhne.

„Poslední informace říkají, že by se Karjala měla uskutečnit. Ze dne na den reagujeme na bezpečnostní pravidla, která vláda připravuje. Pokud by nám nařízení nedovolilo trénovat nebo vůbec odehrát doma zápas se Švédskem, zvažujeme variantu, že bychom celý turnaj odehráli ve Finsku. Musíme ale počkat,“ říká Pešán. Úvodní duel se Švédskem má proběhnout ve čtvrtek 5. listopadu v pražské O2 areně.

Minulý týden se Pešán poprvé sešel se svým zbrusu novým realizačním týmem. Jeho asistenty budou Martin Straka a Jaroslav Špaček . Generálním manažerem zůstal Petr Nedvěd . Spolu řešili složité otázky chodu sezony a strategii nominací. A právě nominace na finský turnaj je zatím zamotanou

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud