Adam Lacek
9. února 2021 • 13:30

Narodil se v Anglii, čeká ho debut za Česko: Nároďák? Splněný sen!

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi nejmenší a nejlehčí extraligové hráče. Mladý útočník Oscar Flynn má přednosti jinde. Je šikovný na puku, k nápaditým kličkám přidává rychlé bruslení i drzost. Štírek, kterého si na ledě všimnete. I proto si v Mladé Boleslavi vydobyl stabilní pozici a pravidelně vyhrává soutěže o nejšikovnějšího hráče soutěže. A tento týden si odbude i reprezentační debut. „Jsem na to moc zvědavý. Doufám, že jim budu stačit a nebudu tam trapnej,“ říkal před odletem.



Narodil se v anglickém Burnley, jinak je to ale Čech. Tátu má Angličana, mámu Češku, proto to netypické jméno. „Rodiče se rozvedli, když mi byl nějaký měsíc. Neklapalo to mezi nimi, tak jsme se odstěhovali zpátky do Česka, protože tady máme rodinu,“ upřesňuje Oscar Flynn svůj původ.

Vyrostl v Mladé Boleslavi, kde zkoušel i fotbal. Nakonec vyhrál hokej. I přes menší a lehčí postavu (174 cm, 71 kg) se vypracoval až do extraligového áčka. V jednadvaceti má na kontě už 130 startů a 42 bodů za 15 gólů a 27 asistencí. Náramně si sedl v útoku s dalšími mladíky Ondřejem Najmanem a Pavlem Kousalem. Milovník puku řádí i v nájezdech, kde se může pyšnit skvělou úspěšností. Z deseti pokusů proměnil v této sezoně hned sedm. A minulý týden přišla i první pozvánka do národního týmu, se kterým v pondělí odletěl do Švédska na další podnik Euro Hockey Tour.

Pardubice - Mladá Boleslav: Obrat Středočechů dokonán. V desáté sérii rozhodl Flynn, 4:5
Video se připravuje ...

„Byl jsem překvapený, nepočítal jsem s tím. Každopádně jsem rád a doufám, že to nějak zužitkuju a ukážu, že to byla dobrá volba. Těším se na hráče, až uvidím jejich kvalitu. Doufám, že předvedeme nějaký dobrý výsledek,“ přál si mladík, jehož vzorem je Patrick Kane. „Nechci říct, že to je strop, ale je to reprezentace áčka. Dá se říct, že splněný sen.“

Ryšavý útočník vyrazil v pondělí na letiště s Radanem Lencem. „Jinak bych se tam nedostal, nemám auto,“ usmíval se.

S bývalým spoluhráčem z Mladé Boleslavi mohli cestou rozebrat i nedělní vzájemný duel, v němž Liberec bral dva body za výhru 2:1 v prodloužení. To s dalšími hráči z nominace se nijak víc nezná. „Proti klukům hraju, ale jinak jsem se s nimi nebavil.“

Oscar Flynn v extralize (včetně play off)

2017/18 8 zápasů 2 body (1+1)
2018/19 40 zápasů 5 bodů (0+5)
2019/20 41 zápasů 14 bodů (4+10)
2020/21 41 zápasů 21 bodů (10+11)

Klička sem, stahovačka tam. V extralize udivuje šikovností na puku. Soupeřům se zároveň dokáže dostat pod kůži, provokovat. Vinou už zmíněné postavy nicméně zaostává v osobních soubojích. Rozhodně se v nich ale nebojí, podle svých slov se snaží menší postavu brát jako svou výhodu.

V mládeži nehrál na šampionátu dvacetiletých ani osmnáctiletých. Zapsal jen třináct startů za národní tým do 19 let. Teď zažije debut za reprezentační áčko, třeba už ve čtvrtek proti domácím Švédům. „Bude to pro mě motivace do budoucna, abych pořád makal dál tak, jak pracuju. Snad někdy přijde i nějaké mistrovství, to by bylo fakt hezký,“ zasnil se.

Z nominace měl radost i boleslavský kouč Radim Rulík. „Tyhle turnaje jsou pro mladé hráče, kteří se dobře jeví v extralize, mají výborně bruslení a dobrou techniku. Do téhle kategorie přesně Oscar spadá. A myslím si, že by se našli i další hráči, kteří se tam nedostali. Ale to není moje kompetence,“ zmínil.

Mladá Boleslav - Třinec: Flynn bleskově poslal odražený kotouč do brány, 1:0
Video se připravuje ...

BK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud