19. dubna 2021 • 16:41

Posily pro Pešána před MS: sparťané Tomášek a Němeček i trio z Boleslavi

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová reprezentace se v přípravě na mistrovství světa v Rize rozšíří o dalších pět hráčů. Tým kouče Filipa Pešána doplní útočník David Tomášek a obránce David Němeček, opory Sparty. Z Mladé Boleslavi dorazí brankář Jan Růžička a forvardi Pavel Kousal s Ondřejem Najmanem. Poražení semifinalisté se k reprezentačnímu výběru připojí příští týden.  



Národní tým dnes zahájil další část přípravy v Jindřichově Hradci. Trenér Filip Pešán měl k dispozici 29 hráčů, v úterý je doplní ještě obránce Jakub Galvas a útočník Šimon Stránský z finského Jukuritu Mikkeli.

„Jednáme s dalšími členy poražených semifinalistů, ale v současné chvíli máme potvrzený tento počet. V následujících dnech budeme vědět více. Někteří kluci si vzali čas na rozmyšlenou. Ne z důvodů jejich nálady, ale spíše z pohledu zranění a rodinné situace,“ řekl Pešán novinářům v on-line rozhovoru.

Velký zájem má zejména o kapitána Sparty Michala Řepíka, jenž po vyřazení v play off naznačoval, že na šampionát nepojede. „Michal mi řekl, že to letos nepůjde, ale to pro mě nebyla odpověď. Znovu jsem ho oslovil a Michal si vzal čas na rozhovor s rodinou. Má zájem reprezentovat, ale neviděl rodinu včetně potomka dlouhou dobu, Doufám, že se rozhodne přijmout nominaci a přijet,“ uvedl Pešán. Řepíkova kanadská manželka je i se synem v zámoří.

Národní tým čekají tento týden úvodní dva přípravné zápasy proti Rakousku. Nejprve se představí ve čtvrtek ve Vídni a poté v sobotu v Jindřichově Hradci. Po těchto utkáních Pešán z kádru vyřadí první hráče, podle jeho dnešního vyjádření by mělo skončit nejméně sedm hokejistů. I nadále chce, aby v přípravě bylo pět pětek.

Aktuální složení českého týmu

Brankáři: Dominik Frodl (Plzeň), Milan Klouček (Pardubice), Roman Will (Čeljabinsk/KHL),

Obránci: Michal Jordán, Dominik Mašín (oba Chabarovsk/KHL), Vojtěch Mozík, Andrej Šustr (oba Kunlun/KHL), Vojtěch Budík (Plzeň), Daniel Gazda (Zlín), Radim Šalda (Hradec Králové), Jan Ščotka (Litvínov), Libor Zábranský (Karlovy Vary), David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL), Jakub Galvas (Mikkeli/Fin.)

Útočníci: Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jakub Flek, Jan Hladonik (všichni Karlovy Vary), Petr Kodýtek, Jakub Pour, Filip Suchý (všichni Plzeň), Luboš Horký, Tomáš Zohorna (oba Pardubice), Robin Hanzl, Lukáš Radil (oba Spartak Moskva/KHL), Matěj Blümel (Pardubice), Jan Dufek (Zlín), Karel Plášek (Kometa Brno, Marek Zachar (Hradec Králové), Hynek Zohorna (Chabarovsk/KHL), Šimon Stránský (Mikkeli/Fin.).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud