Miroslav Horák
Premium
23. června 2021 • 04:40

Nedvěd o nové roli v nároďáku: Pešán bude muset být lepší. Priorita jsou ZOH

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posvěceno hokejovou vládou. Petr Nedvěd zůstává generálním manažerem národního týmu, ovšem s robustním ziskem kompetencí. Nově to bude on, kdo na úkor Filipa Pešána převezme plnou odpovědnost za výsledky reprezentace. V příští sezoně jsou hned dva významné podniky: únorová olympiáda v Pekingu a jarní šampionát ve Finsku. „Jdu s kůží na trh,“ říká 49letý GM v rozhovoru pro iSport Premium.



Jinými slovy: výkonný výbor ČSLH schválil kanadskou cestu, kdy GM ční nad všemi v týmu. Tedy i nad hlavním koučem. Sestava realizačního týmu a nominace mužstva půjde za Petrem Nedvědem . Ten si pro další sezonu Pešána ponechal, pokračují i asistenti Martin Straka , Jaroslav Špaček a Zdeněk Orct. Všem za rok na jaře vyprší kontrakty. „Klíčová bude olympiáda,“ tvrdí nový šéf.

Jak se nové rozvrstvení sil zrodilo?
„Po šampionátu v Rize jsme měli společný výstup s trenéry, ze kterého vznikl určitý návrh. Na výkonném výboru byl diskutován a schválen. To je v podstatě a v kostce všechno.“

Zní to jednoduše, nicméně tak trochu ze závětří jdete do první linie, vaše odpovědnost je najednou úplně jiná. Nejvyšší. Je to obrovská změna, nebo ne?
„Vím, že jdu s vlastní kůží na trh. Moje role se diametrálně změnila. Není to o tom, že jen naházím na soupisku dvacet jmen s tím, že přes to nejede vlak. To ne. Mým stěžejním cílem bude určovat realizační tým, za který budu zodpovědný. Plus odpovědnost za nominaci, za seskládání výběru.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud