Premium
7. prosince 2022 • 14:40

Lakatoš v nemilosti. Jalonena naštvaly fotky z dovolené, hráč se brání

Vstoupit do diskuse
21
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to venku. Nejlepší střelec a lídr kanadského bodování Tipsport extraligy, vítkovický útočník Dominik Lakatoš (25), upadl v nemilost reprezentačního trenéra Kariho Jalonena. Po úvodním turnaji Karjala se nedostal ani do výběru pro Švýcarský pohár (15. - 18. prosince). Mohou za to instagramové fotografie z konce předešlé sezony. Lakatoš se po vyřazení ve čtvrtfinále omluvil z přípravy národního týmu ze zdravotních důvodů a vyrazil na dovolenou do Dubaje. Právě to Jalonena namíchlo. „Když se někdo omluví kvůli zranění a pak jede na dovolenou? Co vám mám k tomu víc říct?“ potvrdil Jalonen.



S Vítkovicemi je v polovině základní části na špici soutěže, ve 26 zápasech nasázel třináct gólů a nasbíral 28 bodů. Dominik Lakatoš je v laufu, drží si vysokou úroveň a herní pohodu. Na nominaci do národního týmu mu to však znovu nestačilo.

„Pokud jde o Lakatoše, nebudu komentovat žádného hráče, který ve výběru není. Nemám s ním žádný osobní problém. S ním ani nikým jiným,“ reagoval trenér Kari Jalonen na oficiální části nominační tiskové konference. Na další dotaz, který mu vyložil celou story, už však reagoval a potvrdil tím, že Lakatoše v týmu nechce.

Co se v závěru minulé sezony stalo? Dominik Lakatoš za Vítkovice v play off odehrál všech 9 zápasů (1+4). Faktem je, že jedno utkání kvůli problémům nedohrál, ale jinak byl v průměru na ledě takřka 17 minut. Po vyřazení ve čtvrtfinále s Třincem dostal společně s Alešem Stezkou a Petrem Fridrichem pozvánku na reprezentační kemp.

Nový kouč národního týmu finišoval přípravu na mistrovství světa, v plánu byly přátelské zápasy, pak České a Švédské hry. Lakatoš se omluvil ze zdravotních důvodů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
21

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud