16. dubna 2009 • 20:13

Jágr zařídil výhru golfákem!

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Česká hokejová reprezentace zahájila liberecký turnaj Euro Hockey Tour vítězně. Gólem z přesilové hry pěti proti třem zařídila pět minut před koncem výhru 2:1 největší hvězda Růžičkova výběru Jaromír Jágr.



Jágrův návrat do národního týmu poprvé od listopadového duelu v Praze proti Slovensku, který hvězda Omsku ozdobila vedle gólu i asistencí, sledovalo v napůl zaplněné Tipsport Areně 3809 diváků.

Švédové přišli definitivně o teoretickou šanci vyhrát seriál Euro Hockey Tour, který i přes dnešní porážku v Tampere s Finskem ovládli Rusové. Čeští hokejisté nastoupili bez floridského útočníka Frolíka, kterému přišla až těsně před začátkem utkání zatoulaná výstroj z Miami.

Svého debutu v národním týmu se tak nedočkal a liberecký led si vyzkoušel jen při rozbruslení. Místo Frolíka se prvně v reprezentaci představil nově povolaný slávista Vondrka.

Jaromír Jágr znovu v dresu české reprezentace.
Jaromír Jágr znovu v dresu české reprezentace.

Hned v úvodních vteřinách se prosadil individuálně Jágr a prověřil gólmana Liva. Na druhé straně se dostal do dobré střelecké pozice Omark, ale minul.

Oba celky se dostávaly pomalu do tempa. V páté minutě našlápl Kvapil, ujel Švédům a jeho pokus z úhlu gólman jönköpingského HV 71 kryl vyrážečkou. Češi pak odolali při Sičákově trestu, ale při Wallinově vyloučení se do šance neprosadili.

Při Jönssonově trestu už se dostal k nebezpečné dorážce po Jágrově akci Čajánek, ale stav se nezměnil. Při následné strkanici si nenechala nic líbit ani hvězda Omsku a skolila na zem Tjärnqvista.

V 17. minutě vypálil těsně vedle Widing, stihl se ale dostat před branku k odraženému puk a Štěpánek jeho pokus kryl. V závěru úvodní části šel pykat Vondrka, vítkovický gólman si však poradil s Jönssonovou ránou od modré čáry a hned po přestávce po Omarkově sólu zasáhl Štěpánek lapačkou.

V dalším průběhu byl český tým nebezpečnější. Postupně ohrozili Liva Kvapil, Čajánek a Vondrka. V 31. minutě se dostal při hře čtyř proti čtyřem po Hlinkově přihrávce sám před švédského gólmana Jágr, ale byl moc blízko na úspěšně zakončení.

V 33. minutě už Růžičkův tým slavil vedení. Po Jágrově zadovce se dostal mezi kruhy k zakončení Čajánek, práce beka Čáslavy před brankovištěm mu ještě více uvolnila prostor a český kapitán do odkryté branky otevřel skóre. Za minutu trefil agilní Kvapil pravou tyč.

Ke zvýšení nevedla ani Jágrova teč Rachůnkovy rány. Vzápětí se po Weinhadlově přihrávce ocitl Tjärnqvist sám před Štěpánkem, ale ten udržel čistý štít. V 39. minutě už ale kapituloval, když se prosadil pohotově po Nordgrenově přihrávce Berglund.

Češi se v závěrečné části úspěšně bránili při Němcově vyloučení, navíc se dostali do přečíslení a jejich akci přerušil faulem Omark. Změnu stavu nepřinesla zkrácená výhoda domácích ani následný Markův trest. V 52. minutě minul branku Omark a při Barinkově vyloučení nepropálil Štěpánka od modré čáry Jönsson.

Po faulech Harjua a Larse Jonssona se naskytla českému výběru na 97 vteřin přesilovka pěti proti třem a už za 18 sekund ji rázně využil Jágr. Vyměnil si puk s bekem Blaťákem a tvrdou ranou z pravého kruhu pro vhazování skóroval. Těsné vítězství Růžičkův tým ubránil i při závěrečné power play Seveřanů.

Ve druhém utkání turnaje si ve finském Tampere poradili domácí hokejisté s Ruskem 4:2.

České hokejové hry, čtvrtý turnaj Euro Hockey Tour:

Česká republika - Švédsko 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky:
33. Čajánek (Jágr, Klepiš), 55. Jágr (Blaťák) - 39. Berglund (Nordgren, Wallin).
Rozhodčí: Laaksonen, Partanen (Fin.) - Kalivoda, Pešek (oba ČR). Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Diváci: 3809.

Sestavy:
Česká republika: Štěpánek - K. Rachůnek, Čáslava, Krstev, Kutlák, Sičák, Blaťák, Němec, M. Barinka - Jágr, Čajánek, Klepiš - Kvapil, Marek, Rolinek - Olesz, J. Hlinka, Vondrka - D. Květoň, Vampola, Lukeš. Trenéři: Vladimír Růžička, Josef Jandač a Ondřej Weissmann.
Švédsko: Liv - R. Jonsson, K. Jönsson, L. Jonsson, Hedman, M. Johansson, Gunnarsson, Akerman - Weinhandl, Persson, Thörnberg - Nordgren, Wallin, Berglund - Zackrisson, Harju, Omark - Widing, Andersson, M. Tjärnqvist. Trenéři: Bengt-Ake Gustafsson a Roger Rönnberg.

Finsko - Rusko 4:2 (1:0, 0:2, 3:0)
Branky a nahrávky:
18. Kerman (Lehtonen), 43. Kähkönen (Komarov), 49. Hyvönen (Hirschovits, Komarov), 56. Hyvönen (Hirschovits) - 35. Mozjakin, 40. Radulov (Gorovikov, Saprykin).
Rozhodčí: Persson, Sjöberg (oba Švéd.) - Orelma, Saukkonen (oba Fin.). Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6265.

Sestavy:
Finsko: Riksman - Lehtonen, Nummelin, Niskala, Aalto, Jaakola, Niinimaa, Mäenpää - Kapanen, Hirschovits, Hyvönen - Vahalahti, Makkonen, Kerman - Pyörälä, Laakso, Koskenkorva - Erkinjuntti, Komarov, Kähkönen. Trenér: Jukka Jalonen.
Rusko: Jerjomenko - Kornějev, Tverdovskij, Gončarov, Kondratěv, Zubarev, Aťjušov, Proškin, Kuljaš - Sušinskij, Kurjanov, Mozjakin - Radulov, Gorovikov, Saprykin - Pěrežogin, Těreščenko, Rybin - Makarov, Zinovjev, Dadonov. Trenér: Vjačeslav Bykov.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud