7. prosince 2009 • 12:14

Švédsko nominovalo na Channel One Cup Forsberga

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný centr Peter Forsberg nechybí v nominaci hokejistů Švédska na Channel One Cup v Moskvě. Majitel dvou triumfů z olympijských her, mistrovství světa i Stanleyova poháru už hrál na listopadovém turnaji Karjala.



Po něm se definitivně rozhodl, že dohraje sezonu v mateřském MODO Hockey.

V dresu Tří korunek na minulém turnaji Euro Hockey Tour sice nebodoval, ale ve švédské Elitserien má na kontě z osmi zápasů 15 bodů za osm branek a sedm asistencí.

Kouč Bengt-Ake Gustafsson zařadil do výběru tři nováčky - brankáře Henrika Karlssona z Färjestadu, obránce Sebastiana Erixona z Timry a útočníka Joakima Lindströma z Nižného Novgorodu. Vedle něj je ve výběru ještě dalších pět krajánků z Kontinentální ligy - trio opor Dynama Moskva Mattias Weinhandl, Linus Omark a Johan Harju, dále bek Daniel Tjärnqvist z Jaroslavle a útočník Niklas Persson z Nižněkamsku.

Kádr vyztužili i další zkušení hráči - beci Magnus Johansson z Linköpingu, Dick Tärnström z druholigového AIK Stockholm, Johanssonův klubový spoluhráč Tony Martensson nebo gólman Johan Holmqvist z Frölundy.

Švédové vstoupí do turnaje ve čtvrtek 17. prosince proti domácímu Rusku. V sobotu je pak čeká duel s Českou republikou a v neděli severské derby s Finskem. Výběr Tří korunek je po dvou turnajích EHT poslední s pěti body, na třetí Česko má čtyřbodové manko.

Nominace Švédska na Channel One Cup v Moskvě (17.-20. prosince):
Brankáři: Henrik Karlsson (Färjestad), Johan Holmqvist (Frölunda),
obránci: Christian Bäckman, Oscar Hedman, Tobias Viklund (všichni Frölunda), Sebastian Erixon (Timra), Magnus Johansson (Linköping), Fredrik Lindgren (Färjestad), Dick Tärnström (AIK Stockholm), Daniel Tjärnqvist (Jaroslavl/KHL),
útočníci: Linus Omark, Johan Harju, Mattias Weinhandl (všichni Dynamo Moskva/KHL), Per-Johan Axelsson, Joel Lundqvist (oba Frölunda), Tony Martensson, Patrik Zackrisson (oba Linköping), Karl Fabricius (Lulea), Andreas Engqvist (Djurgaarden), Peter Forsberg (MODO Hockey), Jamie Eriksson (Skelleftea), Niklas Persson (Nižněkamsk/KHL), Joakim Lindström (Nižnij Novgorod/KHL).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud